Sylvia Temmink demonstreert een pilates oefening op de Peak Pilates trainingsbank. Foto: Vsk
Sylvia Temmink demonstreert een pilates oefening op de Peak Pilates trainingsbank. Foto: Vsk

Pilates Studio Balans bestaat in september 15 jaar!

Algemeen Ondernemer in beeld

Pilates is meer dan 90 jaar geleden ontwikkeld door Joseph H. Pilates en is een uniek systeem van functionele oefeningen. Hierdoor worden lange, sterke, soepele spieren ontwikkeld, een betere houding, souplesse en balans. Het verenigt lichaam en geest.

door: redactie

Voorschoten - Sylvia Temmink kwam als fitnessinstructeur in aanraking met Pilates en 'het kwartje viel meteen voor mij', zegt zij. 'Ik heb vroeger veel aan ballet gedaan, ben ook gaan fitnessen en heb na een opleiding als aerobics- en fitnessinstructeur gewerkt, maar Pilates heeft mij echt gegrepen. Pilates oefeningen zijn zowel bedoeld om buik- en rugspieren te versterken en lenig te worden maar ook om je bewust te worden van je houding. In tegenstelling tot fitness, waarbij het draait om de oppervlakkige spieren, werk je bij Pilates aan de ontwikkeling van je dieper gelegen spieren. De oefeningen zien er eenvoudig uit maar het vergt veel precisie en controle om ze goed uit te voeren'.

Gecertificeerd Peak Pilates trainer
'Ik heb de volledige opleiding bij Peak Pilates gevolgd en dat houdt in dat ik ook les mag geven op de speciale Pilates apparaten. Toen ik mij eenmaal gecertificeerd Pilatestrainer mocht noemen was de volgende stap een eigen studio die alleen op Pilates is gericht! Die studio ben ik 15 jaar geleden aan de Molenlaan 37L in Voorschoten begonnen'.

Professionele Pilates apparatuur
Pilates Studio Balans is ruim en heeft naast diverse oefenmaterialen zoals gewichten, kleine ballen en de magic circle vier grote pilates trainingsbanken. 'Ik ben begonnen met het geven van matlessen, die geef ik overigens nog steeds. Na een aantal jaren heb ik de vier reformers kunnen aanschaffen zodat ik daar ook groepslessen op kan geven. De groepen houd ik bewust klein zodat iedereen voldoende aandacht krijgt'. Mede daardoor is Pilates in een studio een heel andere ervaring dan Pilates in een sportschool. Naast groepslessen worden er ook privé trainingen gegeven.

Informatie
Op de website www.pilatesstudiobalans.nl leest u alles over de verschillende trainingsmogelijkheden.

Pilates Studio Balans
Molenlaan 37L
Voorschoten
T. 071 561 8223
E. info@pilatesstudiobalans.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 18 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 35 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27