Afbeelding

'Bouwdorp aan het strand'

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Maar liefst 284 kinderen stonden al ruim voor 10.00 uur vanmorgen te trappelen om aan hun bouwklus op het Bouwdorp Voorschoten te beginnen.
Binnen in het clubhuis werden de laatste schema's doorgenomen en zoals altijd stond Marion Hendriks klaar om iedereen van een natje en een droogje te voorzien in het clubhuis dat door de IJsclub Voorschoten voor dit evenement beschikbaar was gesteld.

Het thema voor het Bouwdorp is dit jaar: Bouwdorp aan het strand.
De organisatie van het bouwdorp ( Kirsten Beljaars, Saar van Stralen, Michiel Keijzer, Frank Langezaal en Marnix Beljaars heeft alles strak georganiseerd, de 284 kinderen zijn ingedeeld in groepen en maar liefst 110 vrijwilligers zijn, verdeeld over de komende drie dagen, in touw om de kinderen te helpen, voor de voedsel en drankvoorziening te zorgen, en zo nodig klaar te staan met pleisters en troostende woorden. 'Het is leuk dat er veel kinderen uit de eerste jaren van het Bouwdorp nu als vrijwilliger meedoen', zegt Kirsten Beljaars.

Het weer is fantastisch en de ijsbaan is door de gemeente van te voren gemaaid. Maar met dat laatste blijkt de organisatie helemaal niet zo blij. 'Alles zit nu onder het gras, we hadden de gemeente nog zo gevraagd pas na het bouwdorp te gaan maaien....'

Het Bouwdorp kan ook dit jaar weer georganiseerd worden dankzij de vele sponsoren die met geld en goederen enthousiast hun medewerking hebben verleend.

Bij de opening werd stilgestaan bij het overlijden van Mitchell Scholtes afgelopen november. Mitchell was pas 24 jaar en een vrijwilliger van het eerste uur, hij was de Sport en Spelman van het bouwdorp en heeft zich enorm ingezet om het iedereen naar de zin te maken. Samen met Michiel Keijzer functioneerde hij onder andere als nachtwacht op het terrein. Mitchell was hulpvaardig en had altijd goede zin, hij wordt heel erg gemist. 

En toen was het 10.00 uur, het Bouwdorp kon van start, de bouwers renden naar hun plek en niet veel later werd er gesleept met pallets en gereedschap.
Donderdag 23 augustus wordt bekend welke groep het mooiste bouwwerk heeft gemaakt en daarna mogen alle ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes komen kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden