Afbeelding
Foto: Buro JP

De Leidse Hooidagen: Ondanks natte start weer een groot succes!

Algemeen

Ondanks de natte start zaterdagochtend waren de Leidse Hooidagen dit jaar weer een groot succes. Met verwaaide haren en kaplaarzen stonden kinderen weer te trappelen om een pijl en boog te maken, in de rij voor een kano om door het doolhof van waterplanten te peddelen en is de 30 kg pizzadeeg tot op de laatste gram opgebakken.

Zoals vanouds was het weer druk bij de klassiekers van dit natuurfeest: het kanovaren, pijl en boog en dromenvanger maken, pizza bakken en de slootjessafari.  Daarnaast verzorgden nieuwe partners verrassende activiteiten. Zo kon je met knapzak van Kidiyo op zoek naar verstopte dieren, kriebelbeestjes-bingo doen met Natuurwijs, kunstwerken bouwen met bamboe en benutten gezinnen met tieners ieder hun talenten bij het oplossen van pittige puzzels en natuur-raadsels in de Nature Escape Room.

De Speelweide die met dank aan de Provincie Zuid-Holland/ Rijnland Route tot stand is gekomen was ontzettend populair onder dreumesen, peuters en kleuters. Er werd hier volop kuilen gegraven, moddersoep gebrouwen en in het hooi gerold. Ook de bijen stonden dit jaar weer volop in de belangstelling. Men kon bij Naturalis een mini-versie van de tentoonstelling Nederland Zoemt bezoeken, honing proeven op de Streekmarkt en bij het Verwonderpaspoort met lood aan je benen voelen hoe zwaar het voor de bij is om nectar naar de bijenkast te verplaatsen.

Samen met opdrachtgevers Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden en partners als Ekoplaza, IVN Leiden en Land van Wijk en Wouden , wist Naar buiten! de 6e  editie van dit natuurevenement succesvol te organiseren. Met dank aan het groot aantal vrijwilligers hebben vele gezinnen uit de Leidse regio buiten in 't Vogelhoff weer iets bijzonders beleefd.

Meer informatie over de Leidse Hooidagen: www.leidsehooidagen.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten! 51 minuten geleden
Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 1 uur geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 7 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren