Afbeelding
Foto: Marjolein

Introductie Walking Football voor 60+ers

Sport

Voorschoten'97 organiseert op 19 september om 13.30 uur, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een informatiemiddag over Walking Football voor 60-plussers. 

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Hierbij wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers en met kleine doeltjes. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop!

Inmiddels doen er al bijna 300 amateurverenigingen mee in Nederland. Op YouTube kun je diverse filmpjes over Walking Football vinden.

Het Nationaal Ouderenfonds is, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie, landelijk kartrekker van de snelgroeiende spelvorm. Meer informatie, nieuws en ontwikkelingen over het concept is te vinden op www.oldstars.nl. 

Programma
Het programma start op 19 september om 13.30 uur en sluit af om 15.15 uur. Onderstaand vind je het volledige programma van het evenement:

13.30 uur          Koffie en ontvangst door Voorschoten ' 97
13.45 uur          Toelichting op het initiatief door Voorschoten '97 en het Nationaal Ouderenfonds
14.15 uur          Kennismakingsclinic op het veld
15.15 uur          Afsluiting in de kantine en napraten

Na een korte speluitleg en een warming-up, willen we in partijvorm walking football gaan spelen. Neem dus je sportkleding en sportschoenen mee, want kijken is leuk, maar meedoen veel leuker!!

De accommodatie van voetbalvereniging Voorschoten'97, Sportpark Adegeest, is de locatie voor de inloopbijeenkomst. Het adres daarvan is Weddeloop 6,  Voorschoten.  

Meer info: www.voorschoten97.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 32 minuten geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 37 minuten geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 40 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 6 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 17 uur geleden