Ellister van der Molen, freelance trompettiste.
Ellister van der Molen, freelance trompettiste. Foto: Eric de Vries

Jubileumjaar PJPJ van start

Cultuur

Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) start 25e jubileumjaar op zaterdag 22 september in het Cultureel Centrum Voorschoten, aanvang 20:00 uur. PJPJ organiseert tussen september en april iedere maand een jazzconcert en in mei het Piet Wezepoel Jazz Festival.

De jazzconcerten begonnen in het 'oude' Wapen van Voorschoten in 1994. Sinds 2013 vinden de concerten plaats in het Cultureel Centrum te Voorschoten met optredens van jong jazztalent van het Koninklijk Conservatorium. In verband met het 25 jarig jubileum van PJPJ zullen er dit seizoen naast jong talent, ook veel oud-studenten; nu gerenommeerde jazzmusici; en (oud-) docenten aan het Koninklijk Conservatorium optreden. Topklasse jazzmuziek dus!                                                       

Zaterdag 22 september treden aan:    
Ellister van der Molen, freelance trompettiste, werd als jong talent al op tienjarige leeftijd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium. Erik Kooger, freelance drummer, bijvoorbeeld in de theater voorstelling Louis! en Billie! van Michael Varekamp spelen samen met de volgende  jazzstudenten: Dominyka Mickute, zangstudent uit Litouwen. Jack Kinsella, gitaarstudent uit Engeland en Nikos Kalogiannis, contrabasstudent uit Griekenland. Dit belooft een sprankelend concert te worden. 

Zie voor meer info: www.pjpj.nl 

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 27 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 2 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 3 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 3 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 19 uur geleden