Afbeelding

Expositie Museum over The Sixties

Cultuur

Van 22 september 2018 tot en met 20 januari 2019 gaat het Museum Voorschoten terug in de tijd met een interessante tentoonstelling over de jaren zestig. Ook aan Voorschoten gingen deze roemruchte jaren niet ongemerkt voorbij.

De jaren tussen 1960 en 1969 vormen het toneel voor de opkomst van een nieuwe generatie. Na de Tweede Wereldoorlog worden er veel kinderen geboren in Nederland. Tussen 1946 en 1949 groeit de bevolking met bijna e´e´n miljoen mensen, een ware babyboom.

Door die bevolkingsgroei, maar ook verdere industrialisatie en modernisering van Nederland, verandert het onderwijs. Jongeren gaan steeds langer en steeds massaler naar school. Daardoor wordt de jeugd belangrijker, de stap naar volwassenheid wordt als het ware uitgesteld.

Bestaande conventies gaan op de schop. Jongeren krijgen meer vrije tijd en eisen de vrijheid om als individu hun eigen keuzes te maken. De jongerencultuur komt op, waarin popmuziek en uiterlijk steeds belangrijker worden.

In deze tentoonstelling brengen we in beeld wat er in de wereld gebeurde, wat er in Nederland veranderde en wat Voorschoten bezighield. Waarmee verplaatste de eigentijdse jongere zich? Wat stond er in de krant, wat was er op de TV, die in steeds meer huishoudens een plaats kreeg, wat was het modebeeld en welke muziek klonk er?

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. De toegangsprijs is € 4,00. Voor Vrienden van het museum is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 45 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 3 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden