Lisanne Bunnig (10), TV Forescate,  met de beker. Foto: TV Forescate
Lisanne Bunnig (10), TV Forescate, met de beker. Foto: TV Forescate

Voorschotense Lisanne is districtskampioen tennis

Sport

Je zult maar tennisster zijn bij TV Forescate en daar een leuk balletje slaan. Begonnen als 5-jarig meisje met balvaardigheid bij de allerjongsten kinderen. Dan is het opeens een paar jaar later. Je ziet om je heen bij TV Forescate de voormalig Nederlands kampioenen Lodewijk en Bastiaan Weststrate en andere selectie jeugdtennissers, die als districts kampioenen en landelijk goed meekomen. En dan worden in heel Nederland de District Jeugd Kampioenschappen (DJK) gehouden. Daar legde Lisanne Bunnig (10) de basis voor een ticket naar de landelijke DJK.

In mei won ze namelijk al de titel DJK Leiden in de categorie groen 9-10 jaar. Eigenlijk niet verrassend… Tennisvereniging Forescate beschikt over een sterke trainingsgroep meisjes categorie t/m 12 jaar. Deze meisjes maken gebruik van een uitgebreid tennis trainingsprogramma in grotere en kleinere groepen bij Marcel Kokshoorn in combinatie met fysieke en ook mentale training. Het programma heeft de afgelopen periode al vele bij de (aller)beste spelers van Nederland gebracht.

Het weekend 8 en 9 september vond het landelijke DJK Nederland plaats op het mooie Amstelpark in Amsterdam. Dit toernooi, waar de kampioenen van alle districten aan deel mochten nemen, startte zaterdag. Het was prachtig weer met mooie tenniswedstrijden van hoog niveau. De top van Nederland in alle categorieën was aanwezig.

Iedere wedstrijd werd begeleid door een bondsgedelegeerde, die vooraf toste en duidelijk spelregels doornam met de kinderen. Lisanne, als 2e geplaatst, speelde in haar categorie groen drie wedstrijden, waarin ze flink aan de bak moest. Deze leeftijdscategorie speelt op een hele tennisbaan met een groen-gele tennisbal, die zwaarder is dan een 'gewone' gele tennisbal. Hierdoor ontstaan sneller rally's, waardoor kinderen veel eerder tot het 'echte tennissen' overgaan als ze jong zijn dan
wanneer ze met een gele bal zouden spelen. In de halve finale wist Lisanne na een set achter de wedstrijd te kantelen en naar zich toe te trekken. Een heel knappe prestatie! In de finale mocht Lisanne laten zien wat ze waard was. In een knappe 2-setter won ze van de als eerste geplaatste Tesse Antonis, uit het district Noord Holland Noord.

Haar derde plaats op de ranglijst in haar leeftijdscategorie t/m 12 jaar van de tennisbond heeft ze meer dan waar gemaakt. 'Ik vond het best spannend met zo'n echte scheidsrechter in de finalewedstrijd. Maar dat wende gelukkig snel', aldus de trotse 10-jarige Forescate speelster. Ze kan met haar allcourt spel in combinatie met gehoekte en aanvallende topspin ballen de tegenstanders vaak uit positie en balans brengen. Dat smaakt naar meer…

Toevallig of niet? Zondag 16 september (voor exacte tijd: raadpleeg de site) is er een wedstrijd gepland tussen Lisanne en haar grote voorbeelden, Lodewijk en Bastiaan. Lisanne speelt dan samen met haar broer Jelle (13) een wedstrijd, die ze gewonnen hadden ter gelegenheid van de opening van de Kidszone afgelopen jaar. Ieder lid kon toen ter ondersteuning van het nieuwe speelparkje een lootje kopen. Wees welkom op tennispark Forescate!

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 11 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 11 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 11 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 11 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 17 uur geleden