Afbeelding

'Help jij ons uit de brand? ' De brandweer zoekt vrijwilligers

Algemeen

Ben je opzoek naar: - een nieuwe uitdaging? - zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie? - en ben je een echte teamplayer? Dan is vrijwilliger bij de brandweer in Voorschoten wat voor jou! Kom naar de inloopavonden en dag voor nieuwe brandweer vrijwilligers.Er zijn stands met veel informatie en alle ins & outs!

Voorschoten - De brandweer Voorschoten werkt momenteel met 23 vrijwilligers en ziet dit aantal graag met meer mensen aangevuld. De vrijwilligers die zich als beschikbaar hebben gemeld zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bereikbaar via een pager. Komt er een alarmering, dan gaan zij zo snel als kan naar de kazerne, gemiddeld tussen de 4 à 5 minuten, om een snelle uitruk te kunnen garanderen. Dat vraagt veel van degenen die op dat moment als stand-by staan en daarom wil de vrijwillige brandweer graag meer mensen aannemen zodat de groepen beschikbare mensen groter gemaakt kunnen worden. Vrijwilliger bij de brandweer zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend, er wordt van je verwacht dat er een minimale beschikbaarheid is in paraatheid.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een een gedegen opleiding voordat zij, eerst als bijzitter en later als brandweerman of vrouw vakkundig en vaak onder spanning hun werk kunnen verrichten.

De vrijwillige brandweer Voorschoten komt jaarlijks ongeveer 100 tot 110 keer in actie. Niet alleen voor brand maar ook bij verkeersongelukken of het afhijsen van patiënten die niet via een trap naar de ambulance kunnen. En zij komen ook nog steeds in actie als er een kat in een boom zit. Niet elke actie is spectaculair dus, daarom is het belangrijk dat je als brandweerman of vrouw in de eerste plaats bereid bent om hulp te verlenen, op welk gebied dan ook.

De Voorschotense brandweer draait sinds 1938 op vrijwilligers. Elke dinsdagavond komen zij in actie bij de brandweerkazerne, dan worden procedures doorgenomen en wordt er geoefend met de verschillende blushandelingen en getraind om zo snel en efficiënt op de wagen te komen.

Kom een kijkje nemen op de kazerne
Wil je meer weten kom dan op 25 of 27 september om 19.30 uur en op 29 september om 13.30 uur naar de opendag op de Kazerne aan het Burg. v.d. Haarplein in Voorschoten. Zie ook www.facebook.com/BrandweerVoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 12 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 14 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10