Er komen 140 studentenwoningen in het voormalige verzorgingshuis 't Hofflants Huys. Foto: pr
Er komen 140 studentenwoningen in het voormalige verzorgingshuis 't Hofflants Huys. Foto: pr

140 studentenwoningen in 't Hofflants Huys

Algemeen

Per 1 oktober is studentenwoningcorporatie DUWO de nieuwe eigenaar van 't Hofflants Huys aan De Zeven Provinciën in Noord-Hofland. Het voormalige verzorgingshuis was ruim twintig jaar in het bezit van Woonzorg Nederland maar is nu verkocht. 't Hofflants Huys wordt volgend jaar omgebouwd tot 140 studentenwoningen.
 
Leiden kampt met een tekort aan betaalbare studentenwoningen. DUWO ziet de aankoop als een kans om het aanbod van studentenwoningen te vergroten, aldus de studentenwoningcorporatie in een persbericht. De renovatie van het pand start in het eerste kwartaal van 2019. Naar verwachting zijn de woningen bij de start van het studiejaar 2019-2020 klaar voor verhuur.

Momenteel wordt het gebouw nog beheerd door Camelot Europe. Deze vastgoedbeheerder draagt zorg voor onder meer de tijdelijke bewoning van de kamers in het pand. De huidige bewoners zijn geïnformeerd over de verkoop en de renovatieplannen.
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 16 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 22 uur geleden