Afbeelding

Aanmelden voor de Mantelzorg 3-daagse

Algemeen

In Voorschoten zorgen ruim 6000 mensen voor een ander. Maar liefst 895 mantelzorgers zorgen meer dan acht uur in de week voor iemand en doen dit al meer dan drie maanden. Vaak moeten ze de zorg voor de ander combineren met een betaalde baan. De meeste mensen zorgen voor familie, vrienden of bekenden. Daarom vinden mantelzorgers de zorg voor een ander en het werk heel vanzelfsprekend. Maar dat is het niet!

Mantelzorgers doen hun werk in stilte
Wethouder Nanning Mol: "Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste, zonder contact te hebben met andere mantelzorgers. Het is goed dat we met elkaar stilstaan wat dit betekent en dat we onze waardering laten zien. Tijdens de Mantelzorg 3-daagse ontmoeten de mantelzorgers  elkaar. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen, informatie krijgen of gewoon lekker ontspannen."

Volop activiteiten tijdens de 3-daagse
Tijdens de 3-daagse staat er van alles op het programma: een beautymiddag, een informatiedag, een open Odensehuiskamer. En workshops zoals: bonbons maken, een winterbloemstuk maken, de workshop van varken tot worst en speciaal voor de jeugd een Green screen workshop.  Tijdens de slotavond is er cabaret van Hester Macrander met "Het zijn de kleine dingen". Deze avond is toegankelijk voor alle mantelzorgers  van Voorschoten.  De voorstelling vindt plaats op Kasteel Duivenvoorde. Een introducé is ook van harte welkom.

Waardeer een mantelzorger meld hem of haar aan
Het is ook mogelijk om een mantelzorger in het zonnetje te zetten en een blijk van waardering te laten zien. Kent u een mantelzorger die u wilt aanmelden?  Laat het weten aan Voorschoten Voor Elkaar via www.voorschotenvoorelkaar.nl/mantelzorg-3-daagse. Of bel naar 071 – 561 9001.

De mantelzorgers die zijn aangemeld, ontvangen persoonlijk een uitnodiging voor de feestelijke slotavond op kasteel Duivenvoorde van de mantelzorg 3-daagse op zaterdag 10 november.  Tijdens deze avond ontvangen deze mantelzorgers uit handen van wethouder Mol een extra waardering.

Wilt u meer weten over de mantelzorg 3-daagse? Op www.voorschotenvoorelkaar.nl  vindt u alle informatie over de activiteiten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 1 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 8 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42