Afbeelding

"30 km zone Leidseweg leidt tot andere verkeersstromen"

Politiek

In de raadsvergadering van 4 oktober is besloten dat het zuidelijke deel van de Oude Leidseweg een 30 kilometer zone gaat worden. CDA Raadslid Mark van Oostrum wees op de consequenties voor de verkeersbewegingen in de wijken Noord Hofland, Adegeest en de Nassauwijk. "Het verkeer wordt hierdoor min of meer gedwongen gebruik te maken van de Beethovenlaan en de Admiraal de Ruytersingel en uit onderzoek komt naar voren dat het terugbrengen van de snelheid op de Leidseweg Noord ook leidt tot toename van verkeer op de Mozartlaan en de Bachlaan. Dit zal van invloed zijn op het de kwaliteit van het leefklimaat. De Mozartlaan, de Bachlaan en de Admiraal de Ruytersingel zijn ook belangrijke routes naar scholen én het gemeentelijk sportpark. Daarnaast zal ook de Nassauwijk worden geconfronteerd met toenemende verkeersbewegingen omdat het verkeer straks uitloopt op de rotonde bij de Bachlaan. De bewoners van de Nassauwijk klagen al langer over het sluipverkeer door hun wijk. De mogelijke toename van het aantal verkeersbewegingen in de Nassauwijk kan het effect van de recent genomen maatregelen om sluipverkeer te ontmoedigen teniet doen."

Het CDA heeft een motie ingediend waarin het verzoekt om het aantal verkeersbewegingen op zowel de Mozartlaan, de Bachlaan, de Admiraal de Ruytersingel als in de Nassauwijk te monitoren en een jaar na oplevering van de Leidseweg noord te rapporteren aan de raad zodat de gemeenteraad zich een beeld kan vormen van het (toegenomen) aantal verkeersbewegingen in de betreffende gebieden. Het college heeft de motie overgenomen en zal uitvoering geven aan het volgen van de nieuwe verkeerstromen.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 15 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 21 uur geleden