Afbeelding

ONS: zorgen Nassauwijk over verkeer en afval

Politiek

Woensdag 31 oktober hield ONS Voorschoten haar spreekuur in de wijk. Dit keer was de lokale partij in de Nassauwijk. Wat minder bezoek dan de vorige spreekuren, maar dat betekent ook meer tijd voor de bezoekers. Verkeer, afval en 'hoe gaan we met elkaar om' waren de onderwerpen.

Verkeer
Veel sluipverkeer in de Nassauwijk. Daar is al vaak en lang over gesproken. De angst bij de bewoners is, dat nieuwe verkeersmaatregelen op de Leidseweg Noord automatisch tot meer verkeersbewegingen en alles wat daar bij hoort voor de Nassauwijk tot gevolg heeft. ONS Voorschoten begrijpt dat, maar realistisch zoals ze zijn zien ze ook, dat daar nu weinig aan te doen is. Er zijn in de wijk al veel verkeersremmende maatregelen genomen en daar moeten we het nu echt mee doen. Er is beloofd om dit onderwerp te blijven volgen. ONS Voorschoten ziet ook graag dat de huidige Verkeersvisie tegen het licht wordt gehouden. Ook in andere wijken vreest men voor de gevolgen van een 30km-zône op de Leidseweg Noord.

Afval dumpen
Rond de verzamelcontainers in de wijk –maar ook elders in het dorp-  is het soms een bende van jewelste. Wat niet in de container past, wordt er naast gegooid. Los dat nou maar even op als gemeente. Dat heeft te maken met normen en waarden. Het is afwachten tot de ondergrondse containers in gebruik worden genomen. Hopelijk verbetert  de situatie dan. Voor nu: meld het bij de gemeente, bijvoorbeeld met de App MIJN GEMEENTE en vraag om een bericht van afdoening.

Brainstormen
Eén bezoeker had de behoefte om gewoon te laten weten wat hij zo van het dorp vindt. Of dat de bedoeling was van de avond. Daar werd 'NATUURLIJK' op geantwoord en 'VERTEL' het ONS.
Meneer is 85 en woont al ruim 40 jaar in Voorschoten. Met heel veel plezier. Hij vindt Voorschoten een mooi en gezellig dorp. Maar nu hij wat ouder wordt ziet hij ook veel veranderingen om zich heen waar hij nooit zo bij heeft stilgestaan. Normen en waarden veranderen: men kijkt minder naar elkaar om, moet ik mijn auto kwijt, kwak maar neer, jong en oud in een wijk lijkt ideaal, maar geeft ook conflictsituaties. Naar een kleinere woning verhuizen wil hij wel, maar waar moet je naar toe? Er is erg weinig aanbod. ONS Voorschoten herkent zijn verhaal. Daar waar mogelijk willen we daar wat aan doen. Fout en vooral hinderlijk parkeergedrag daar moet tegen worden opgetreden. Daar heeft ONS recent nog aandacht voor gevraagd. Meer en vooral zichtbare handhavers op straat! De woningbouw is ook zo'n punt. Een woningvoorraad die in onbalans is, ouderen die wel willen maar niet kunnen verhuizen, maar ook jongeren die geen kant op kunnen. We zullen daar waar mogelijk onze invloed uitoefenen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24