Afbeelding

Prorail waarschuwt: Schiphol van vrijdag t/m zondag niet of nauwelijks bereikbaar

Algemeen

'Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden op de trajecten Schiphol Airport-Leiden, Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport en Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal – Rotterdam. Er worden dan bussen ingezet in plaats van treinen.

Vrijdag
Op de dagen vrijdag, zaterdag en zondag worden er door ProRail werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor rijden er, net als op zaterdag, ook op vrijdag en zondag geen treinen op het traject Schiphol Airport-Leiden.

Zondag
'Op zondag 18 november rijden er op het traject Amsterdam Zuid – Schiphol Airport – Hoofddorp wel treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol Airport en Leiden – Schiphol Airport rijden dan nog steeds bussen. Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen', aldus ProRail.

Werkzaamheden
De werkzaamheden die ProRail uitvoert rondom Schiphol omvatten onder meer een vernieuwing van de stroomvoorziening die elektriciteit levert aan het spoor en het treinstation. Ook worden nieuwe wissels geplaatst bij Hoofddorp en wordt het spoor vernieuwd tussen Leiden en Schiphol. In totaal werkt ProRail aan 14 projecten rond Schiphol Airport. Een tweede werkperiode zal volgend jaar van 17 tot en met 20 januari plaatsvinden.

Zie ook: https://www.rijdendetreinen.nl/werkzaamheden

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 1 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24