<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

WETHOUDER LAMERS VRAAGT AANDACHT VOOR HET SCHEIDEN VAN AFVAL

Wethouder Monique Lamers (Milieu en Afvalbeleid) is op vrijdagochtend in alle vroegte meegereden met een van de afvalinzamelingsvoertuigen van de gemeente. Door zelf op de vuilniswagen te 'springen' vestigde de wethouder op ludieke wijze de aandacht voor het scheiden van afval.

Inwoners van Voorschoten gooien per persoon per jaar zo'n 460 kilo afval de prullenbak. Ongeveer de helft van dat afval gaat rechtstreeks de verbrandingsoven in. Wethouder Lamers: "Eigenlijk best zonde. Want een groot deel van dat afval, bevat grondstoffen die uitstekend gebruikt kunnen worden om weer nieuwe producten van te maken. Dat is beter voor het milieu én de gemeente krijgt geld voor het gescheiden aanbieden van afval. Dus hoe meer afval we scheiden, hoe lager de afvalstoffenheffing voor u kan worden."

Kwestie van doen
"Afval scheiden is even wennen en vraagt om kleine aanpassingen in onze dagelijkse routine", legt wethouder Lamers uit. "We moesten begin 2016 ook wennen dat we geen plastic tasjes meer kregen in de winkel. Nu neemt iedereen een eigen boodschappentas mee. Het is een kwestie van doen en na verloop van tijd wordt het een gewoonte. Een goede gewoonte, want we dragen ermee bij aan een schone en verantwoorde samenleving."

Voorschoten maakt het verschil
De gemeente Voorschoten is vorig jaar gestart met de campagne 'Voorschoten maakt het verschil'. Die is erop gericht om inwoners van Voorschoten nog bewuster te maken van de noodzaak én de waarde van afval scheiden. Want dat wordt steeds belangrijker. Wie zijn afval scheidt, maakt steeds weer een klein verschil. En dat maakt samen een wereld van verschil!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten