René ten Cate speelt op de vibrafoon. Foto: pjpj
René ten Cate speelt op de vibrafoon. Foto: pjpj

Uniek jazzconcert PJPJ

Cultuur

Op zaterdagavond 8 december om 20 uur is er een een speciaal jazzconcert in het Cultureel Centrum.  Podium Jong Professionals Jazz programmeert dit seizoen concerten van topniveau met jong en oud jazztalent vanwege het 25-jarig bestaan van de jazzstichting! Dit concert wordt opgedragen aan de te jong overleden saxofonist Michael Brecker (USA) 1949-2007.

In navolging van Miles Davis - die rond 1970 begon met de introductie van elektronische instrumenten in de jazz- baarde Brecker opzien met eerst de band 'Dreams' in 1973, met de jazzrockformatie 'The Brecker Brothers' en later met de formatie 'Steps', die hij samen met vibrafonist Mike Mainieri oprichtte in 1978. In deze jaren zoekt de jazzscene naar vernieuwing en ontstaat een fusie van jazz met rockmuziekinvloeden! Ook de groep 'Weather Report' heeft grote invloed met diens musici (o.a. bassist Jaco Pastorius) en musici uit de band van Miles Davis (zoals pianist Herbie Hancock) waar een intensieve samenwerking met Michael Brecker uit ontstond!                                                                                                                                              

Rijzende ster en jong Italiaans talent in de internationale scene Claudio Jr De Rosa (schitterde dit jaar met zijn eigen kwartet op het North Sea Jazzfestival!) zal de saxofoon ter hand nemen. In 2015 won Claudio al de Leiden Jazz Award en prijzen in Italië! Hij studeerde 2 jaar geleden af aan het Koninklijk Conservatorium. Het begeleidende trio bestaat uit: bassist en jong talent Simon Kalker; die heden aan het Koninklijk Conservatorium studeert, en oudgedienden René ten Cate op vibrafoon (speelde met de top in Nederland waaronder de befaamde 'Skymasters' op radio en TV) en Tjeerd Klapwijk (docent drums en freelance drummer), tevens voorzitter van PJPJ. 

Zie voor meer info : www.pjpj.nl 

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 12 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 16 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46