Gemeentehuis van Voorschoten. Foto: VSK
Gemeentehuis van Voorschoten. Foto: VSK

VVD: Aanpakken in plaats van pakken papier

Politiek

De VVD streeft naar een duurzaam Voorschoten. Aangezien goed voorbeeld doet goed volgen, kijkt het College van B&W naar het inzetten van de bestemmingsreserve duurzaamheid voor een klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed. Een goed initiatief, maar ook een initiatief dat kan leiden tot het onnodig inhuren van onderzoeksbureaus met de daarbij behorende kosten. De VVD fractie heeft bedenkingen bij het huidige plan € 50.000 vrij te maken voor een routekaart.

De VVD fractie zal erop toezien dat de bestemmingsreserve duurzaamheid goed wordt besteed door te benadrukken dat investeringen plaatsvinden in praktische middelen welke direct bijdragen aan de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed. Hierbij kan men denken aan zonnepanelen of andere al bewezen duurzame energiebronnen. Eveneens zal de VVD fractie kaders stellen voor het soort vastgoed waarin wordt geïnvesteerd. Dus niet in panden welke geen toekomstige bijdrage leveren aan Voorschoten of waarvoor al andere plannen zijn gemaakt. Reserves die worden ingezet dienen immers te leiden tot concrete verbeteringen, zeker ook wat duurzaamheid betreft. Aanpakken is altijd beter dan pakken papier.

Mocht u zelf ideeën hebben over praktische investeringen in gemeentelijk vastgoed, nodigt de VVD fractie u van harte uit contact op te nemen met Commissielid WRG Bram Reinke (breinke@voorschoten.nl).


 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 12 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 14 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 19 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 apr, 09:19 1