Afbeelding

Oudere jongeren ook in de lift

Zakelijk

Het project 'Jongeren in de lift' heeft zichzelf al jaren geleden bewezen maar nu is het WerkgeversServicepunt aan de gang gegaan met een andere groep werkzoekenden: oudere jongeren. 'Vaak toch de groep werkzoekenden die lastig aan het werk komt. Ook in deze krappe arbeidsmarkt, want wat als er nou helemaal geen vraag is meer is naar jouw vakkennis?', vertelt Nasstassia Didden. Afgelopen dinsdag was de eerste editie van het evenement. 

'Ouderen hebben vaak geen netwerk tot hun beschikking en elke keer een afwijzing ontvangen werkt niet echt motiverend', aldus Nasstassia. 

Het WerkgeversServicepunt heeft de sollicitanten, net zoals bij Jongeren in de Lift, geholpen met hun 'pitchronde'. Onder het genot van een broodje en een drankje bij Hudson werden werkgevers uit Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg, en de kandidaten met elkaar in contact gebracht.

'Wij stelde aan de werkgever de vraag hun netwerk open te stellen en mee te denken over passende baanopties voor deze groep. Wellicht in hun eigen organisatie maar ook bij de con-collega in het winkelcentrum of de buur in de Dobbewijk. Dinsdagavond zijn er een aantal concrete afspraken gemaakt onder andere over het opsturen van de CV van de kandidaat naar de werkgever. Bijzonder was de komst van wethouder Nanning Mol. Hij gaf niet alleen de aftrap van de avond maar deed ook mee als 'werkgever' in de speeddate ronde.'

De bijeenkomst krijgt zeker een gevolg. Geïnteresseerde werkgevers kunnen contact opnemen met Nasstassia via nasstassia.didden@zhcwerkt.nl. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9