Afbeelding

5 januari jubileum receptie Yoga Mayura

Algemeen

Voorschoten - 5 januari 2019 bestaat de praktijk Yoga Mayura van Pauline Mullink precies 5 jaar! Een bijzonder moment om even bij stil te staan.  Yoga Mayura is 5 jaar geleden begonnen aan de Professor Asserlaan en na twee jaar verhuisd naar de Rossinidreef. 
Zodra je binnenstapt in de sfeervolle ruimte voel je dat deze Yoga praktijk geen zweverig karakter heeft. Je voelt je meteen thuis door de persoonlijke, wat huiselijke sfeer en de fijne energie die er hangt.

'Toen ik 5 jaar geleden begon was het mijn doel om yoga toegankelijk te maken voor iedereen en mijn passie voor Yoga te delen.', volgens Pauline. 'En dat is aardig gelukt. Ik ben begonnen met een paar lesjes op het rooster, maar nu heb ik een dagelijks aanbod van Hatha Yoga en op donderdag avond ook nog Yoga Nidra. Iedereen is welkom, van jong tot oud.'

Op 5 januari nodig ik iedereen uit om tussen 14.00 uur en 17.00 uur langs te komen voor de jubileumreceptie. Adres: Rossinidreef 1, ingang achterzijde van het gebouw.

Namasté, Pauline Mullink

Onderstaand het artikel dat wij in juni in de Voorschotense Krant over Yoga Mayura plaatsten:

Een grote hekel heeft ze er aan dat Yoga nog steeds het imago van 'zweverig' heeft. 'Juist Yoga zet je met beide benen op de grond, zorgt ervoor dat je je eigen grenzen leert kennen en je de regie over je leven neemt', zegt Pauline Mullink. Dagelijks geeft zij Yogalessen in haar eigen praktijk 'Yoga Mayura' aan de Rossinidreef.

Voorschoten - Pauline is gediplomeerd fysiotherapeute. 'Ik kwam er al snel achter dat dit toch niet bij mij paste. Maar wat dan wel? Ik ging op Yogales voor mezelf, om in balans te komen en zo een besluit voor de toekomst te nemen, maar al bij de eerste les wist ik het: dit is het voor mij. Het lichaam en de geest in balans brengen, die twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.' Pauline voltooide de 4-jarige docentenopleiding voor Hatha Yoga en startte 4,5 jaar geleden haar eigen praktijk. 'Mayura' betekent pauw in het Sanskriet. 'Veel oefeningen zijn naar dieren vernoemd en ik heb gekozen voor de pauw. De veren van mijn logo vertegenwoordigen het achtvoudige Yogapad van Patanjali.'

Yoga is er voor iedereen en op elk niveau, jong, oud, man of vrouw. Je hoeft niet lenig te zijn om de oefeningen te doen. Het grappige is dat mensen denken dat ze niets doen tijdens de oefeningen totdat ze de volgende dag hun spieren voelen. Hoe langer je het doet, hoe leniger je wordt en hoe meer je lichaamshouding verbetert. Hierdoor werkt Yoga ook preventief tegen veel lichamelijke klachten. Yoga laat je je eigen grenzen ontdekken, zowel fysiek als geestelijk, en vaak staan mensen versteld van wat ze allemaal wel of niet kunnen. Het blijft je uitdagen en zo kom je elke keer een stapje verder, zonder je grenzen te overschrijden.
De oefeningen brengen vooral rust. We hebben het allemaal druk. Een baan, lichamelijk of niet; stress; verplichtingen; sociale media, het geeft onrust in je hoofd waardoor je kunt gaan malen, ook 's nachts. Bij Hatha Yoga leer je lichaam en adem bewust te beheersen, dat geeft niet alleen rust, maar verandert ook je denken. Mensen die aan Yoga doen worden meestal milder, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. 'Nee, het is geen sport en zeker geen geloof, Yoga is een manier van leven waarbij je zelf de regie hebt. Je blijft je ontwikkelen, ja ik ook, met Yoga ben je nooit uitgeleerd!'

In haar praktijk geeft Pauline groepslessen voor maximaal 8 personen en privélessen, vanaf 16 jaar. Meer informatie en aanmelden voor proeflessen kan via info@yogamayura.nl.

Yoga Mayura
Rossinidreef 1, Voorschoten
06-41310357
www.yogamayura.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 12 minuten geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 55 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 1 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden