Clubheld Matthijs Ferguson greep naast de hoofdprijs. Hij en zijn vrouw Marieke kregen wel een troostprijs. Foto: dank aan Mathieu Hilgersom
Clubheld Matthijs Ferguson greep naast de hoofdprijs. Hij en zijn vrouw Marieke kregen wel een troostprijs. Foto: dank aan Mathieu Hilgersom

Geen winst, maar wel een prijs voor clubheld Matthijs Ferguson

Sport Sport

Matthijs Ferguson heeft maandag tijdens de landelijke verkiezing Clubhelden van de amateursport naast de hoofdprijs van 10.000 euro gegrepen. De waarnemend voorzitter van Voorschoten'97 Atletiek kreeg als Haagse regiowinnaar wel een 'troostprijs': een cruise van twee personen naar York.

Clubs uit heel Nederland nomineerden dit jaar bij elkaar ruim 3.000 vrijwilligers. Zij streden in een regiocompetitie om de winst en een plek in de landelijke finale. Met een totaal van bijna 1.500 verzamelde Ferguson de meeste stemmen van iedereen en plaatste zich met glans voor de eindstrijd op de KNVB Campus in Zeist.

Clip
De finale verliep enigszins teleurstellend. De organisatie presenteerde alle regiowinnaars door middel van een clip waarvoor elke club de beelden had aangeleverd. Vervolgens stelde de jury onder aanvoering van drievoudig Olympisch kampioen schaatsen Marianne Timmer alle vrijwilligers een aanvullende vraag. Waar iedereen de kans kreeg om zijn werk en de bestemming van de 10.000 euro te belichten, kreeg Ferguson de wat ongelukkige vraag 'waarom verdient een ander de prijs meer dan jij?'. Hierdoor kon de Haagse regiowinnaar het belang van de nieuwe atletiekbaan niet benadrukken. Ook in de clip ontbraken juist de (wel aangeleverde) cruciale beelden met daarop de staat van de baan.

Dat de prijs uiteindelijk ging naar degene die volgens de jury de prijs het hardste nodig had, maakte de uitslag daarom wat zuur. De winst ging naar GSJ Gorinchem dat het geld wil besteden aan een nieuwe keuken, een onderwerp dat zowel in de clip als in de daaropvolgende vraag wel uitgebreid aan bod kwam. 

Cruise
De organisatie liet Ferguson echter niet met lege handen naar huis gaan. Hij kreeg, net als de overige finalisten, een cruise van twee personen naar York aangeboden.

Ondanks dat er niet werd gewonnen, kijken Ferguson en de Voorschotense afvaardiging in de zaal terug op een geslaagde avond en campagne. De regiowinst en de daarbij behorende aanwezigheid op de finaleavond waren een beloning op zich. Bovendien heeft de verkiezing veel losgemaakt bij Voorschoten'97 en in de rest van het dorp; een mooie waardering voor het vele werk dat Ferguson verricht. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 6 uur geleden 18
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24