Het jazzconcert van zaterdag 8 december maakte indruk. Foto: pjpj
Het jazzconcert van zaterdag 8 december maakte indruk. Foto: pjpj

Indrukwekkend jazzconcert PJPJ

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zaterdagavond 8 december vond weer een uniek jazzconcert plaats in Voorschoten. Voor de 4e maal op rij verzamelden zich rond de 120 man publiek in het Cultureel Centrum. Dit concert was samengesteld door PJPJ voorzitter Tjeerd Klapwijk, die ook zelf achter het slagwerk plaatsnam.

Vibrafonist René ten Cate nam de presentatie van het concert op zich. René speelde in september 1994 al in de Voorstraat in café Het Wapen van Voorschoten op het eerste concert van PJPJ. Jong Italiaans toptalent in de internationale jazzscene Claudio Jr De Rosa (dit jaar ook met zijn eigen kwartet op het North Sea Jazzfestival) excelleerde op de saxofoon. Claudio studeerde nog geen 2 jaar geleden af aan het Koninklijk Conservatorium. 22-Jarig talent Simon Kalker op basgitaar en contrabas, heden aan het Koninklijk Conservatorium studerend, begon al meteen met een sterke bassolo in de openingscompositie  'Amsterdam after Dark'. Daarna sterke solo's van Claudio en René in de complexe compositie 'Nothing Personal' van Michael Brecker. De eerste set werd afgesloten met 'Trains', een jazzrock compositie van Michael Brecker.

Na de pauze opende René met de schitterende funky jazzcompositie 'Flying Colours' van vibrafonist  Mike Mainieri. Klapwijk speelde een virtuoze drumsolo naar het 2e stuk, de shuffle 'No Notice', van Mike Stern. Een hoogtepunt was de oude ballad van Duke Ellington 'In A Sentimental Mood' -in een jaren '80 jasje- met smaakvolle synthesizer begeleiding van René! Het publiek luisterde geboeid. Het concert werd afgesloten met 'Blue Montreux' (jazzfunk) van de formatie Steps uit 1973. Strak spel van Simon Kalker en Tjeerd Klapwijk en de solo's van Claudio op tenorsax en René ten Cate op vibrafoon lieten niets te wensen over!
Het volgende PJPJ concert is met de Big Band Koninklijk Conservatorium op zaterdagavond 26 januari, aanvang 20.00 uur

Zie voor meer info : www.pjpj.nl 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9