Afbeelding

Nog geen uitsluitsel over Het Kruispunt

Politiek Politiek

In een bomvolle raadszaal werd donderdagavond tijdens de Commissie Wonen, Ruimte & Groen, uitgebreid gesproken over Het Kruispunt. De voorstellen van het college waaraan de herinrichting moet voldoen, waren voor de Protestantse gemeente, eigenaar van de kerk, reden om aan de bel te trekken. Zij willen de kerk graag verkopen en zien de nieuwe strakke regels van het college als een belemmering. Omwonenden van de kerk en Oud, Behoud, Groen en Leefbaar Voorschoten zijn blij met de voorwaarden.

De projectontwikkelaar wil de kerk en de kosterswoning voor € 1,5 miljoen aankopen en slopen voor woningen, een parkeergarage en uitbreiding van de Aldi. Maar de kerk is een gemeentelijk monument en mag niet gesloopt worden.

De Cultuurfabriek en de Protestantse gemeente willen graag een cultureel centrum in de kerk nu in 2021 het centrum aan de Pr. Marijkelaan sluit. Maar de gemeente Voorschoten heeft geen geld voor een nieuw cultureel centrum. Bovendien wordt een deel van de taken van het huidige cultureel centrum in de bibliotheek ondergebracht die speciaal hiervoor wordt verbouwd.

De verschillende politieke partijen kwamen er donderdag tijdens de commissievergadering niet uit. Wel is besloten dat de wethouder opnieuw met de projectontwikkelaar en de kerk om de tafel gaat. Wordt vervolgd dus.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 8 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 10 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 11 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10