Ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam dreigt te worden gesloten. Foto: Haaglanden MC
Ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam dreigt te worden gesloten. Foto: Haaglanden MC

Voorschoten en Wassenaar komen op voor goed bereikbare ziekenhuiszorg

Politiek Regio nieuws

Voorschoten en Wassenaar hebben met het bestuur van de HMC ziekenhuizen gesproken om de noodzaak van goed bereikbare ziekenhuiszorg duidelijk te maken. Wethouders Zorg, Nanning Mol (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar) zijn het er over eens: "Onze eerste zorg is dat inwoners ook in de toekomst bij acute zorg snel geholpen kunnen worden. En dat aanrijtijden ruim binnen de norm blijven. Ook als het druk is op de weg."

Tijdens dit gesprek, waaraan ook Den Haag en Leidschendam-Voorburg deelnamen, hebben de gemeenten aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van de verschillende ziekenhuizen. Hoewel ziekenhuis Westeinde in kilometers niet heel ver van Voorschoten of Wassenaar ligt, is het verkeer in de stad vaak zo druk dat je er toch heel lang over doet.

Verder hebben de gemeenten aangegeven dat het belangrijk is dat patiënten en inwoners weten waar zij aan toe zijn. Zij hebben het bestuur van het ziekenhuis dan ook opgeroepen zo snel mogelijk te communiceren. Ten slotte hebben de gemeenten aandacht gevraagd voor de aanrijtijd van ambulances. HMC heeft aangegeven dat zij bij elk scenario aan de gestelde normen voor de aanrijtijden blijven voldoen.

HMC presenteert op 24 januari haar visie op de ziekenhuiszorg in de regio. Gemeenten en bestuur hebben afgesproken dat zij daarna opnieuw bij elkaar komen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24