Violist Eduardo Paredes en pianist Daan Treur geven op 10 februari een concert in WZC Adegeest. Foto: Joris-Jan Bos via De Toonzetter
Violist Eduardo Paredes en pianist Daan Treur geven op 10 februari een concert in WZC Adegeest. Foto: Joris-Jan Bos via De Toonzetter Foto: Joris-Jan Bos

Klassiek concert in Adegeest

Cultuur Kunst & Cultuur

Zondag 10 februari om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Eduardo Paredes (viool) en Daan Treur (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Daan Treur is geboren in Haarlem, opgegroeid in Nieuw Vennep. 
Zijn eerste pianolessen kreeg hij op de muziekschool in Nieuw Vennep toen hij 9 jaar was. Op 13 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daar studeerde hij bij Marlies van Gent. Na de middelbare school vervolgde Daan zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja.
Hij won diverse prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder Prinses Christina Concours, SJMN en Steinway Concours en volgde masterclasses bij o.a. Franco Scala, Konstantin Bogino en Tamara Podoubnaya .
Daan is een veelzijdige kamermuzikant en een graag geziene gast in het New European Ensemble. Daarnaast speelt hij als vaste pianist in kamermuziek-festivals  in Faro (Portugal) en Montevideo (Uruguay). Samen met zijn partner Nataša Grujic (violiste) vormt Daan een vast duo.
Zowel in Haarlem als in Nieuw Vennep geeft Daan pianoles. Op beide locaties heeft hij een privé-studio. Hij heeft jaren ervaring opgedaan als privé-docent en als hoofdvak docent aan Escola Profissional de Arte de Mirandela en Conservató de Música e Dança de Bragança (Portugal).

Boliviaans-Braziliaans violist Eduardo Paredes begon zijn muzikale studies in Cochabamba voordat hij op 14 jarige leeftijd naar Nederland kwam studeren, dankzij een beurs van Rotary Club. Hij studeerde met Hans Scheepers, Ofer Falk, Pinchas Zukerman, Gordan Nikolic en Joan Berkhemer,  kamermuziek onderwijs kreeg hij van de leden van het Parkanyi Quartet, Dmitri Ferschtman, leden van het Alban Berg, Vermeer en Fine Arts quartets.
Als solist en in kamermuziek verband trad Eduardo op in Het Concertgebouw in Amsterdam (Kleine Zaal), Carnegie Hall (Weill Recital Hall) in New York, Wigmore Hall in Londen en diverse landen in Europa, Zuid en Noord Amerika, China en Zuid Afrika.
Eduardo was  finalist van het vermaard World Debut audition in New York en hij treedt in Europa regelmatig met zijn pianotrio 258, in het Stanislavsky string quartet en in het Aurora Chamber orchestra.

Programma 10 februari 2019

G.F. Handel
Sonata in D groot (1750)
1. Affetuoso
2.Allegro
3. Larghetto
4. Allegro

R. Strauss 
Sonata in Es groot op 18 (1888)

1. Allegro, ma non troppo
2. Improvisation: andante cantabile
3. Finale: Andante-Allegro

E. Chausson 
Poeme op 25 (1896)


M. De Falla

Selectie uit Zeven Spaanse liederen 


 

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 52 minuten geleden 2
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 20 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 23 uur geleden 2