Afbeelding
Foto: Mary Poppins returns

Nieuwsbrief Filmtheater

Algemeen

De voorstellingen van Bohemian Rhapsody en The Wife zorgden verschillende keren voor een uitverkochte zaal. Bohemian Rhapsody krijgt een 5e voorstelling op zondag 27 januari, om 20.00 uur. Ook voor deze voorstelling gaat de kaartverkoop snel, dus wacht niet te lang met bestellen als u erbij wilt zijn. Een uitverkochte voorstelling betekent helaas ook bijna altijd teleurgestelde bezoekers aan de kassa. Wij verkopen aan de kassa dan geen kaarten meer!

Graag vragen we uw aandacht voor onze huisregels:
Eenmaal gekochte tickets worden niet teruggenomen. Het staat bezoekers vrij hun kaartjes zelf door te verkopen aan andere belangstellenden.

Als u een e-ticket heeft: kom alstublieft op tijd, 10 minuten tot een kwartier van tevoren geeft u de gelegenheid om in alle rust een plaats te zoeken. Na aanvang van de film verlenen we geen toegang meer omdat het zoeken naar een lege stoel in een donkere zaal de bezoekers die op tijd waren stoort. 

Pinnen? Ja graag!

We maken u erop attent dat we vanaf 7 januari 2019 "cashless" werken. Kaartjes (ook voor de kindervoorstellingen) zijn tot een half uur voor aanvang online te bestellen of aan de kassa af te rekenen met pin. Dit is beter voor de veiligheid van medewerkers.

Vooruitblik op het programma van februari

Begin februari komt er zeer waarschijnlijk een extra voorstelling van The Wife. Daarnaast staan op het programma: Cold War; het door Netflix geproduceerde en voor filmprijzen genomineerde Roma en het kostuum-/koningsdrama The Favourite. Voor kinderen komt er, zeker in de krokusvakantie, een gevarieerd filmprogramma met extra activiteiten.

Meer informatie staat op de website en kaartjes komen geleidelijk aan in de verkoop.

Om vast in de agenda te zetten: de culinaire jeugdtheatervoorstelling "Vos schept op" op zaterdag 16 februari en  The Best of IDFA on Tour zondag 24 maart van 11-18 uur:

Hieronder vindt u de beschrijvingen van films t/m 3 februari. Met 'n klik op de foto's verschijnen de trailers en met een klik op de kaartprijs staat u midden in de webwinkel.

Mary Poppins Returns
Ook als avondvoorstellingen,o.a. op 23 en 31 januari. Zie de website voor de vertoningstijden.
Bij aanklikken is de ondertitelde versie te zien. De Nederlandstalige trailer is helaas niet beschikbaar.

Familiefilm, musical. Met Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Colin Firth, Dick van Dycke, Meryl Streep. (VS dec. 2018) 130 min. Kijkwijzer: 6. De film wordt vertoond in de Nederlandstalige Kaartje € 6,- en originele versie (NL ondertiteld). Kaartje € 8,-.

Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe musical Mary Poppins Returns. In dit vervolg komt Mary Poppins de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte supernanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Geniet van 'n sprookjesachtige middag of avond met de hele familie en zing en dans met Mary Poppins in deze vrolijke en nostalgische musical.

Donderdag 24, vrijdag 25 januari, 20.00 en zondag 27 januari, 16.00: Liebe in den Gängen
Drama (DU 2018), 125 min. Kijkwijzer: 12. Kaartje € 8,-

Liebe in den Gängen is een zachtmoedig komisch drama van regisseur Thomas Stuber met Franz Rogowski (Happy End, Victoria), Sandra Hüller (Toni Erdmann) en Peter Kurth (Good Bye Lenin!) over lief en leed tussen de schappen van een levensmiddelengroothandel. Het scenario werd bekroond met de Duitse Scenarioprijs. Liebe in den Gängen was onderdeel van de competitie van het filmfestival van Berlijn en werd er bekroond met meerdere prijzen.

De nachtelijke groothandel is een wonderlijk universum met eindeloze, schaars verlichte gangen. Op een industrieterrein in voormalig Oost-Duitsland slaat de werkende onderklasse zich er kibbelend door de diensten heen. Voor de schuchtere Christian, met zichtbare tatoeages die een ruig verleden doen vermoeden, gaat een nieuwe wereld open. In één van de gangen ziet hij de mysterieuze Marion van de 'afdeling zoetwaren' en valt als een blok voor haar. Zijn collega's maken echter meteen duidelijk dat ze niet beschikbaar is. Om hem wegwijs te maken op de afdeling koppelt zijn goedhartige baas Rudi hem aan zijn schaakmaat Bruno van de 'drankenafdeling', die hem de kneepjes van het vak leert én de vorkheftruck besturen. In de pauzes bij de koffieautomaat bloeit er toch iets op tussen Christian en Marion. Wanneer zij ineens niet op haar werk verschijnt, vervalt Christian in somberheid en oude gewoontes. Een tragische gebeurtenis op de afdeling maakt duidelijk dat de werknemers tussen de schappen een hechte gemeenschap vormen, een warme band die voor veel van hen als familie voelt.

Zondag 27 januari, 20.00: Bohemian Rhapsody
(Voorstellingen van 16, 21, 28 en 29 januari zijn uitverkocht)
Bekroond met Golden Globes voor beste drama en voor beste acteur (Rami Malek)
135 min. Kijkwijzer 12. Kaartje € 8,-

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Woensdag 30 januari, 20.00: Klanken van Oorsprong
NL 2018, 112 min. Kaartje: € 8,-

Documentaire over de grote invloed van rockers met een Nederlands-Indische achtergrond die vanaf de jaren '50 hun unieke versie van rock 'n roll naar Nederland brachten. Regisseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich (Buitenkampers, Contractpensions) toont in Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders moesten zij tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Eenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als "The Tielman Brothers" en "The Crazy Rockers" direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock 'n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen.

Hoewel al deze muzikanten erg van elkaar verschillen, hebben ze veel dingen gemeen. Allereerst hun geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen. Muziek was hun grootste uitlaatklep.

Vrijdag 1, zaterdag 2 februari, 20.00 en zondag 3 februari, 15.30: Shoplifters
Drama  ( JAP 2018), Regie: Hirokazu Koreeda. 120 min. Kijkwijzer: 12. Kaartje: € 8,-

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Zondag 3 februari, 13.30: Monky
Familiefilm, avontuur (Zwe 2018), 90 min. Nederlands gesproken. Kijkwijzer: 6. Kaartje: € 6,-

Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is het begin van een grappig en spectaculair avontuur voor Frank en de rest van zijn familie. Maar zij komen er al snel achter dat Monky geen gewoon aapje is en het kan geen toeval zijn dat zij in hun achtertuin rondslingerde. Wie is Monky? Waar komt ze vandaan? Kunnen zij haar verborgen houden voor de rest van het dorp? Een spannende reis leidt de familie van Zweden naar de tropische jungle van Thaiom antwoorden te vinden op alle vragen die Monky heeft opgeroepen.

Kaartjes kopen in onze 'webwinkel'....

Kaartjes kunt nu direct via de website kopen. Inloggen is niet nodig, alleen op het bestelformulier uw mailadres correct invullen! U kiest uw film uit de lijst (gesorteerd op datum) en kunt vervolgens het aantal kaartjes kiezen en afrekenen met iDEAL of de Nationale Bioscoopbon. U ontvangt vervolgens een mail (mogelijk in de Spam-box) met e-tickets om thuis af te drukken of vanaf uw smartphone te laten scannen. Op die manier bent u zeker van een plaats bij de voorstelling van uw keuze en kunt u na het scannen van uw e-tickets meteen doorlopen naar de zaal. N.B. Het reserveren van kaartjes is sinds de invoering van het bestelsysteem niet meer mogelijk

Kaartjes kopen aan de kassa kan natuurlijk ook! De kassa is open vanaf een halfuur voor aanvang van de voorstelling. U kunt (contactloos) met pin betalen. In verband met de veiligheid gaan we na de kerstvakantie over op alleen pinbetalingen, en zullen geen contante betalingen meer aannemen. Wilt u vast kaartjes kopen voor een nog komende voorstelling? Dat kan tijdens de openingsuren van de bioscoop, tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling.

De strippenkaart voor kinderfilms is per 1 januari 2019 niet meer geldig 

Nationale Bioscoopbon ook in ons theater te gebruiken
U kunt uw kaartjes ook afrekenen met de (plastic) Nationale Bioscoopbon, zowel aan de kassa als bij online- bestellingen. Ook de MaDiWoDo-kaart is aan de kassa geldig als betaalmiddel voor reguliere voorstellingen. Voor de kassamedewerkers is dit een niet vaak voorkomende handeling, we vragen uw geduld bij de kassa.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 10 uur geleden