Afbeelding

Klassiek concert Duo Popko & Tzanova

Cultuur Kunst & Cultuur

Zondag 10 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Inez Popko (fluit) en Nadejada Tzanova (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Duo Popko & Tzanova is een samenwerking tussen een Poolse fluitiste en Bulgaarse pianiste die elkaar tijdens hun masteropleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel hebben ontmoet. Vlak na de eerste optredens werd het duo in o.a. België, Italië, de Verenigde Staten en China uitgenodigd. In 2016 ging het duo op tournee in China om er de grootste concertgebouwen van 12 concerten te voorzien. Onlangs is het duo als enige duo fluit en piano tot finalist van het BouldeDuo Popko & Tzanovar International Chamber Music Competition "Art of Duo" in Colorado, Verenigde Staten verkozen. 

Het duo heeft een ruim repertoire in de klassieke muziek, van barok tot modern, maar speelt ook unieke en zeldzame stukken zoals bijvoorbeeld het Chinees stuk "Spring on Xiang River" hetgeen speciaal voor het duo door I. Popko gearrangeerd werd en die op veel waardering kon rekenen in China. Het duo heeft een cd "Music for flute and piano" uitgebracht met de meest bekende werken van Pierre Sancan en Carl Reinecke. 

Naast standaard programma's heeft het duo ook twee speciale programma's ontwikkeld omtrent de verhalen van Undine uit de Germaanse mythologie en Pan uit de Griekse mythologie. In dit nieuw concept wordt het publiek uitgenodigd om het emotioneel en opwindend verhaal van de verteller I. Popko te volgen die de gebeurtenissen in die verhalen illustreert met poëzie en één samenhangend verhaal om het publiek te helpen zich te binden tot de muziekstukken op een hoger emotioneel niveau.

Programma Adegeest d.d. 10 maart 

Carl Reinecke - Sonata "Undine" op. 167
 - Allegro
 - Intermezzo. Allegretto vivace
 - Andante tranquillo
 - Finale. Allegro molto 

Franz Schubert - Serenade D 889

Gabriel Faure - Pavane

Stanislaw Moniuszko - Przasniczka (De Spinner), bewerking van Wilhelm Popp


 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 15 uur geleden
GroenLinks raadslid Corine Ilic.
GroenLinks blij met inzicht: Geen flexwoningen Geestwoningpad 16 uur geleden
Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR
De nominaties voor de Voorschoten Awards starten 17 uur geleden
Tijdens een drukbezochte receptie nam Berno Gerts afscheid van zijn patiënten. Hier wordt hij geflankeerd door vertegenwoordigers van de stichting Pertolongan, Marlies Greve en Percy Ruben. Foto: PR
Huisarts Berno Gerts na 30 jaar met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie bij Stoomtrein Katwijk Leiden 20 uur geleden