Foto: Rotary Voorschoten-Leidschendam
Foto: Rotary Voorschoten-Leidschendam

Het dak er af met Rotary Club Voorschoten-Leidschendam

Algemeen Regio nieuws

Het dak eraf, dat kun je wel overlaten aan Rotary Club Voorschoten-Leidschendam. Zaterdag 9 februari hielpen twaalf leden de vaste vrijwilligers van Stadstuin Rusthout in Leidschendam met het verwijderen van de dakpannen. 

Stadstuin Rusthout is een begrip als het gaat om spelen, tuinieren en dieren bezoeken in de prachtige groene omgeving van Leidschendam. Een grote wens van de Stichting Vrienden van Rusthout is om de onverwarmde en niet-geïsoleerde stal te vervangen door een duurzaam gebouw dat geschikt is om te vergaderen, cursussen en workshops te geven en schoolklassen te ontvangen. Die wens gaat binnenkort in vervulling.

Omdat de sloper op 18 februari begint met het afbreken van de oude stal, moesten de bouwmaterialen in veiligheid worden gebracht. Een goede reden voor de Rotaryleden om de vaste vrijwilligers weer eens bij hun werkzaamheden te versterken. In een treintje werden bijvoorbeeld de bemoste dakpannen van de oude stal verwijderd en een stukje verder netjes opgestapeld. Als de sloop achter de rug is kan de nieuwbouw van start.

"Het was wel pittig", zegt Rotarylid Albert Zwart. "We sjouwden heel veel klinkers, dakpannen en stoeptegels. Maar we hebben bereikt wat we wilden bereiken en de sportschool kan een weekje worden overgeslagen."

Over Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. Vanuit een sterke onderlinge kameraadschap zetten de leden zich in voor zinvolle lokale en internationale projecten. Rotary telt 1,2 miljoen leden, verspreid over 34.000 clubs in 200 landen. Rotary Club Voorschoten-Leidschendam werd opgericht in 1952 en heeft op dit moment 41 leden. Nieuwe Rotarians (m/v) zijn van harte welkom. De wekelijkse bijeenkomsten worden gehouden op dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in restaurant De Gouden Leeuw te Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 14 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld gisteren 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9