Afbeelding

Vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink bij huize Genesis

Cultuur Kunst & Cultuur

Na een geslaagde vertelavondavond op 23 december jl. heten wij op vrijdag 22 maart 2019 vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink opnieuw welkom in huize Genesis.

Samen met contrabassist Hartmoed Greve zal Niels op deze avond een prachtige ode brengen aan proza schrijver en beeldend kunstenaar Armando (Amsterdam, 18 september 1929 – Potsdam, 1 juli 2018). De voorstelling is gebaseerd op de met een Zilveren Griffel bekroonde verhalenbundel Dierenpraat van Armando, waarin elf raadselachtige dialogen tussen een man en verschillende dieren worden beschreven. De dialogen, soms absurd, nemen onverwachte en geestige wendingen en kennen een wonderlijke logica. Niels brengt tijdens deze avond een aantal dialogen op een fascinerende wijze tot leven.

Niels Brandaan Cotterink, is in 1970 geboren en getogen in Voorschoten, hij is een vertelkunstenaar in heel zijn wezen; bezield met een tomeloze verbeelding en rijke fantasie. Al 25 jaar raakt en roert hij jong en oud met zijn teksten, liederen, pur sang vertellingen en multidisciplinaire (vertel)theatervoorstellingen. Zijn voorstellingen zijn gelaagd, speels en filosofisch en berusten op fijnzinnig vakmanschap en visie. Niels genoot zijn opleidingen aan de Toneelacademie Maastricht en de PABO Den Haag. Dit jaar viert Niels zijn 25 jarig jubileum.

Kaartjes voor de avond kosten 15 euro en kunt u reserveren bij huis Brandaan, telefoonnummer 0593-565830, info@huisbrandaan.nl Een welkomstdrankje is bij de prijs inbegrepen. Vermeld bij uw reservering s.v.p. uw naam en het aantal kaarten dat u wilt reserveren. Voor meer informatie kunt u kijken op www.nielsbrandaancotterink.nl

Datum: vrijdag 22 maart 2019
Locatie: Genesis, Treubstraat 23, Voorschoten
Aanvang: 20.15 uur (inloop vanaf 20.00 uur)
Entree: 15,- (incl. een kopje koffie/thee)

TIP:

Bezoek voorafgaand aan de voorstelling Museum Voorlinden, Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar. T/m 10 maart 2019 toont Voorlinden in samenwerking met de Armando Stichting een groots overzicht van Armando zijn werk, vanaf de Nul-periode uit de jaren zestig tot en met zijn laatste werken. Er zijn meer dan 40 werken van Armando in de collectie te zien. Een indrukwekkende tentoonstelling.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden