Walking Football voor 60-plussers, wordt steeds populairder.
Walking Football voor 60-plussers, wordt steeds populairder. Foto: Picasa

Voorschotense Walking Footballers bij ADO-tournooi

Sport Sport

De walking footballers van Voorschoten'97 hebben in de maand februari deelgenomen aan twee toernooien in de regio. Op Valentijnsdag 14 februari werd gespeeld in Naaldwijk bij Westlandia. 

Dit toernooi, met als motto  'Hart voor Elkaar' had als doel om geld op te halen voor een levensreddende cursus en het werken met een AED voor OldStars. Volgens de organisatie beschikt slechts 48 procent van de verenigingen  over EHBO-ers en/of een AED apparaat (44%). "Op deze dag willen we graag aandacht om hier binnen de OldStars meer aandacht voor te hebben." 

Dat de Voorschotense walking footballers al een half jaar bezig zijn, kon je op het veld goed zien in de soms vlotte combinaties . De eerste wedstrijd ging nog net verloren, maar daarna werd er gelijkgespeeld en zelfs twee maal gewonnen, waaronder met 5-1 van Feijenoord. Dat alle wedstrijden gespeeld werden onder voor februari prachtige weersomstandigheden, maakte dit toernooi heel geslaagd.

Ook bij het toernooi bij ADO-DenHaag in het Cars Jeans Stadion op 23 februari waren de weersomstandigheden prachtig. Bij een heerlijk zonnetje met als entourage het ADO-stadion, kon worden genoten van leuke wedstrijden tussen WF-teams, die pas enkele maanden tot een half jaar bezig waren.

Ook hier onderscheidden de Voorschotense voetballers zich met hun verzorgde spel: snelle combinaties , mooie doelpunten waarbij het enthousiasme er van af  spatte. Twee overwinningen, één gelijkspel en een nederlaag waren het resultaat. Na een geslaagde middag bij een zeer goed georganiseerd toernooi kon bij het door ADO aangeboden buffet nog even nagepraat worden. Inmiddels is het team voorzien van nieuwe tenues en trainingspakken, waardoor naar buiten toe alles er heel verzorgd uitziet.

Zoals misschien bekend is Walking Football een voetbalvorm voor 60-plussers, waarbij je niet mag rennen, de bal niet hoger gespeeld mag worden dan op heuphoogte en er geen slidings of fysiek contact mag zijn, dus de kans op blessures is klein. Veel oud-voetballers die b.v. wegens fysieke problemen al lang niet meer hebben gevoetbald, zijn door het Walking Football weer volop met hun sport bezig. Daarnaast is de "derde helft" nog steeds een gezellige bijkomstigheid!

Belangstelling? Kom op dinsdagmiddag eens kijken, of nog beter neem je sportkleding mee en ervaar zelf  hoe heerlijk het is om samen weer ouderwets een  balletje te trappen. Info bij Fred Veldman (fa.veldman@gmail.com) Gerrit Mol (ge.mol@planet.nl) of Hans Verweij (hansverweij@xs4all.nl).
Meer informatie over WF op www.oldstars.nl

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 4 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 15 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 17 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 22 uur geleden