Afbeelding

Wat als het jou overkomt?

Algemeen Regio nieuws

De leerlingen van groep 8 van de Fortgensschool zijn het nieuwe project goed gestart. In het kader van het project "Wat als het jou overkomt" brachten zij 13 maart een bezoek aan de musical Soldaat van Oranje. De voorstelling werd speciaal voor 1100  scholieren opgevoerd.

Een indrukwekkende ervaring waar de leerlingen de volgende dag nog uitgebreid over hebben nagesproken. Veel indruk maakte de executie van Bram Goudsmit, die zijn dood dansend tegemoet ging. De dilemma's die de Leidse vrienden uit de jaren veertig moesten doormaken, vriendschap en trouw aan elkaar, gaven veel stof tot gesprekken in de klas. Want, wat als het ons overkomt. Een ding was duidelijk: Als wij niets doen ... wie dan?

Komende maandag krijgen zij de gelegenheid om met de allerlaatste Engelandvaarder in gesprek te gaan. De heer Eddy Jonker komt in de klas vertellen over zijn overtocht naar Engeland in een roeiboot en het werk wat hij in de oorlog heeft verzet. Deze 98 jarige man zal ongelooflijk veel indruk op de kinderen maken. Zij bereiden zich dit weekend voor door verhalen over en van hem te lezen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 10 uur geleden