Leerlingen van de Fortgens verdiepten zich in de politiek en kwamen met verrassende partijen. Foto: C. van der Krogt
Leerlingen van de Fortgens verdiepten zich in de politiek en kwamen met verrassende partijen. Foto: C. van der Krogt Foto: Marjolein

Leerlingen Fortgens gaan de politiek in

Algemeen Regio nieuws

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Fortgensschool zich verdiept in de politiek. Geïnspireerd door een verhaal van Aletta Jacobs, van wie de leerlingen leerden dat stemrecht een voorrecht is waar iedereen gebruik van moet maken leerden zij over de verschillende staatsvormen in de wereld.

Een bezoek van groep 7 aan de Tweede Kamer en groep 8 aan de raadszaal van het gemeentehuis gaf de kinderen inzicht in het besturen van een dorp of stad. 

Daarna zijn in beide groepen politieke partijen gevormd waarbij de nadruk per partij moest liggen op Vluchtelingenbeleid, Onderwijs, Veiligheid, Milieu en Economische groei. Elke partij, bestaande uit 6 leerlingen, heeft standpunten opgesteld en vervolgens nagedacht over oplossingen voor de problematiek. 

Afgelopen donderdag vertelden de woordvoerders van alle  partijen aan (groot-)ouders en leerlingen van de beide groepen wat de speerpunten van de partij waren. Aansluitend konden alle aanwezigen stemmen in een stemhokje met een stembiljet en natuurlijk een rood potlood. 

In groep 7 was de winnaar POES (Partij voor Onderwijs en Sport), in groep 8 won NEE (NEderlandse Economie) de verkiezingen. 

Een goed voorbeeld doet goed volgen, wij hopen dat deze leerlingen in de toekomst gebruik blijven maken van hun stemrecht. Klik hier om de filmpjes van de presentaties te zien.

Nieuws overzicht

Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 22 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 23 apr, 09:59
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 apr, 09:02