In voorgaande jaren hebben de kinderen prachtige werkstukken gemaakt. Foto: PR
In voorgaande jaren hebben de kinderen prachtige werkstukken gemaakt. Foto: PR

Alle kinderen zijn welkom op boerderij Oud Woelwijck

Cultuur

Alle kinderen zouden zich creatief moeten kunnen ontplooien door het volgen van schilder-, teken- en handvaardigheidslessen. Dit was het motto van mevrouw De Lang-Van Schaik en kinderen waren, ongeacht hun achtergrond, op haar boerderij Oud Woelwijck, aan de Essenlaan 3 in Voorschoten, altijd van harte welkom om creatief bezig te zijn.

 Het huidige bestuur van Oud Woelwijck heeft deze traditie in ere hersteld en het afgelopen jaar een aantal cursussen voor kinderen van 8 tot 12 jaar georganiseerd. Op 3 april a.s. gaat (bij voldoende deelname) de volgende cursus in het Atelier Jong Woelwijck van start.

Het programma bestaat uit acht lessen op de woensdagmiddag. In voorgaande jaren hebben de kinderen prachtige werkstukken gemaakt, rollenspellen gespeeld en vooral heel veel plezier gehad in het samen creatief bezig zijn. De groepen bestonden uit jongens en meisjes van verschillende nationaliteiten en achtergronden. Ook voor alle medewerkers was het een hele leuke ervaring om de kinderen met zo'n diverse achtergrond zo heerlijk samen bezig te zien.
De cursus wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van verschillende enthousiaste sponsoren en er zijn dan ook geen kosten aan de cursus verbonden. Ervaren docenten die al lang les geven op Oud Woelwijck verzorgen de cursus.

Door wethouder Mol werd dit project eerder "een pareltje in het armoedebeleid" genoemd en het bestuur van Oud Woelwijck wil dit pareltje nog meer glans geven en nodigen hierbij met name ook kinderen uit kansarme gezinnen uit om aan deze cursus deel te nemen. Het blijkt echter lastig om de kinderen uit deze gezinnen te bereiken. Daarbij vraagt het bestuur uw hulp. We doen een oproep aan iedereen (ouders, opa's/oma's, leerkrachten) om deze kosteloze cursus onder de aandacht te brengen van kinderen die geïnteresseerd zouden zijn!

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met mevrouw Rudi Benschop via het telefoonnummer 071 - 561 99 20 of mail naar rudibenschop@gmail.com. Op de website van Oud Woelwijck vindt u ook de folder waarin informatie over de cursus staat.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 1 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 19 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 19 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 19 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 19 uur geleden