Afbeelding

PvdA bedankt kiezers

Algemeen

Persbericht PvdA

PvdA krijgt in Voorschoten 50% meer stemmen dan bij  gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar

Wij bedanken alle kiezers in Voorschoten heel hartelijk voor het vertrouwen in ons!

Uitslag Provinciale Statenverkiezing

De PvdA is heel blij met de bijna 400 extra stemmen die wij ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar hebben behaald. Van 731 naar 1.105 stemmen!

Het aantal stemmen ten opzichte van de Provinciale Statenverkiezing in 2015 is in de gemeente gelijk gebleven: ruim 1.100. Ook dat is een mooi resultaat.  

De stemmen uit Voorschoten hebben er aan bijgedragen dat de PvdA vier zetels in de Provinciale Staten behoudt. Dat is helaas één minder dan de huidige vijf. De PvdA-fractie Zuid-Holland is hier voor dit moment tevreden mee. Het betekent dat de nrs. 1 t/m 4 een zetel hebben gekregen in het bestuur van de provincie. En mogelijk ook nr. 5, mocht lijsttrekker Anne Koning bestuurder worden in de provincie.

Uitslag waterschapsverkiezingen

De PvdA boekte ook een goed resultaat bij de waterschapsverkiezingen, met 15,3% van de stemmen in Voorschoten. Dat betekent dat de PvdA 3 zetels in het bestuur van het Hoogheemraadschap Rijnland behoudt.

PvdA-bestuur en fractie bedanken alle kiezers heel hartelijk voor het vertrouwen in ons! Marjolijn Eshuis, kandidaat Statenlid op nr. 10, en Bruno van Dunné, kandidaat nr. 5 voor het waterschap, kregen beiden veel voorkeurstemmen. Zij zijn daar erg blij mee en bedanken u/je daar hartelijk voor!

Graag werken wij ook de komende jaren samen met u, inwoners, organisaties, bedrijven en politieke partijen aan goede en breed gedragen besluiten, in het belang van de inwoners van Voorschoten en de provincie.  

We zullen daarbij steeds aandacht blijven vragen voor: 1) duidelijke visieontwikkeling: wat willen we met elkaar?

2) het vroegtijdig betrekken van organisaties, inwoners en bedrijven in besluitvormingstrajecten; gebruik maken van uw kennis & ervaring

3) vlotte & goede communicatie vanuit de gemeente naar inwoners, én last but not least

4) gezonde financiën.

Het zijn ook aandachtspunten die de PvdA-fractie in de Provinciale Staten hanteert bij het werken aan de energietransitie, duurzaam wonen, en bereikbaarheid & duurzame mobiliteit. Drie punten die hoog op de provinciale agenda staan.

https://voorschoten.pvda.nl/

https://zuidholland.pvda.nl/

https://www.rijnland.net/

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 13 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 13 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 13 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 13 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 19 uur geleden