Gemeente Voorschoten organiseert infoavond over subsidiebeleid. Foto: VSK
Gemeente Voorschoten organiseert infoavond over subsidiebeleid. Foto: VSK

Informatieavond over nieuw subsidiebeleid Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

Er komt een nieuw subsidiestelsel in Voorschoten. Vanaf 1 januari 2020 subsidieert de gemeente projecten en initiatieven in plaats van verenigingen en organisaties. Deze initiatieven worden samenwerkende partners georganiseerd en komen ten goede aan de mensen in Voorschoten die het 't meest nodig hebben. Het college van B&W zet de subsidie in als stimulans om bij te dragen aan maatschappelijke doelen.

Door de financiële situatie van Voorschoten is er minder geld beschikbaar. De bezuinigingsmaatregelen treffen onder meer het subsidiebeleid. Dit betekent dat verenigingen en organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn niet meer automatisch subsidie kunnen aanvragen. De gemeente heeft de besturen in 2019 geïnformeerd over de subsidiewijziging. Ook is er met elkaar nagedacht over de maatschappelijke effecten. In een gezond en fit Voorschoten moet iedereen kunnen meedoen: bewegen, kennismaken met cultuur en een steuntje in de rug krijgen als dat nodig is.  

Informatiebijeenkomst woensdag 10 april 

Op woensdag 10 april organiseert de gemeente Voorschoten een informatiebijeenkomst over het nieuwe subsidiebeleid en de maatschappelijke agenda. Iedereen die wil bijdragen aan een sociaal Voorschoten is welkom op deze avond. De bijeenkomst vindt plaats in Het Wedde, Richard Wagnerlaan 85 in Voorschoten. De aanvang is om 19.30 uur. 

Wij stellen het op prijs als u uw komst vooraf meldt via subsidies@voorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 22 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00