Koningsspelen bij Tennisvereniging Forescate. Foto: Forescate.
Koningsspelen bij Tennisvereniging Forescate. Foto: Forescate.

Gezellige Koningsspelen bij TV Forescate

Sport Sport

Tradities… Wist je dat de Koningsspelen van diverse basisscholen in Voorschoten en Tennisverenging Forescate een mooie traditie kennen? Voor de derde keer was TV Forescate gastheer. Zo'n 120 kinderen van de Emmaus – groep 5 en 6 – en Regenboogschool – groep 3 – kwamen vrijdag 12 april op bezoek. Vanzelfsprekend was het tennispark versierd met feestelijke oranje vlaggetjes en klonk er gezellige muziek.

De Koningsspelen begonnen al vroeg voor de tennisleraren en vrijwilligers van Forescate. 'Een strakke planning en tijdig alles klaar zetten, is essentieel voor dit soort evenementen. Alles is van begin tot het einde in de puntjes verzorgd. Het zorgt ervoor dat de kinderen zich meer dan welkom voelen bij onze tennisclub', aldus Bernies van der Hiel, bestuurslid jeugdzaken.

De clinics werden verzorgd door twee gediplomeerde trainers Robbie Tetteroo en Jan Jaap Overgaauw, die dagelijks les geven bij Forescate. Ze werden bijgestaan door twee hulptrainers en een aantal ouders. Voor alle kinderen waren er leenrackets beschikbaar. Per klas werden de kinderen ingedeeld in drie groepen. Een lust voor het oog om de kinderen te zien springen en rennen op de smashcourtbanen. 

Verschillende clinics
Op zeven banen werden er drie verschillende clinics gegeven en na een kwartier rouleerden de kinderen naar een andere clinic. Iedere trainer verzorgde een ander spelelement. Op deze manier maken de kinderen spelenderwijs kennis met tennis. Dat is wat anders dan in de schoolbanken zitten...
De trainers vertellen enthousiast: 'Vrolijke gezichten, lekker zonnig weer en een gezellige sfeer. Daar doen we het graag voor. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook!' Docenten konden onder genot van een kopje koffie of thee kijken hoe de kinderen probeerden een bal hoog te houden, rally's probeerden te maken en met een snelheidsmeter werd gemeten hoe hard ze konden slaan. Bij de snelheidsmeter werd er ook gemeten hoe hard kinderen konden gooien en sprinten. Aan het eind werden de Koningsspelen feestelijk afgesloten met limonade en fruit voor alle deelnemers. 

Het leukste onderdeel? 'Ik vond eigenlijk alles het leukste!', aldus een van de Regenboog meiden. Een van de jongens van Emmaus vulde aan: 'Ik vind het vooral leuk dat je muntjes kon winnen met het maken van de langste rally en dat je kon meten hoe hard je kon slaan.' De Koningsspelen zijn weer voorbij gevlogen! Een leuke en leerzame dag al met al. Een aantal kinderen had niet gedacht dat ze al heel wat konden met een bal en een racket, zonder op tennis te zitten. Hoe leuk is dat? 

Nog geen genoeg van tennis? Kom gerust eens kijken op het tennispark Forescate tijdens de competitie in april/mei of kijk op de website naar de mogelijkheden bij forescate.nl.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24