Heren 1 redde het niet in de SilverCup. Alle ogen zijn nu op de competitie gericht. Foto: A. v.d. Meulen

Forescate Heren 1 uitgeschakeld in Silvercup

Sport Sport

Afgelopen vrijdag speelden de mannen van Forescate heren 1 hun volgende wedstrijd in het bekertournooi, de "Silvercup". Na eerdere spannende succesvolle wedstrijden voor de mannen tegen Feijenoord en de daaropvolgende kraker tegen Rijswijk, hadden de mannen afgelopen vrijdag opnieuw een heel zware loting, namelijk tegen uitgerekend de ongenaakbare koploper uit hun eigen competitiepoule: Berkel en Rodenrijs Heren 1.

In de reguliere competitie kan datzelfde Berkel dit aanstaande weekeinde al heel vroeg voor het einde van de competitie het kampioenschap veilig stellen, maar een bekertournooi  is natuurlijk altijd net even anders, daar kan de vorm van de avond bepalend zijn en zijn de uitslagen vaak onvoorspelbaar.

Forescate wist echter dat hen een flinke uitdaging te wachten stond. Daarnaast kampt het team uitgerekend nu met forse personele problemen door blessures waardoor een aantal invallers het team kwamen versterken (Koen, Ruben, Elout, Paul, Olivier en Sebastiaan; heel veel dank !).  Desondanks ging Forescate vol goede moed de wedstrijd in!

Na een vlammende start van de wedstrijd waarin meteen een corner werd versierd en Forescate brutaal de aanval zocht, kreeg het team na een kwartier de deksel op de neus. Na een mooie aanval over de achterlijn kon de spits van Berkel heel handig binnen tikken. Ondanks een paar counters en kleine mogelijkheden voor Forescate was het toch Berkel dat de overhand in de wedstrijd had. In het restant van de eerste helft liepen ze door een aantal individuele fouten snel uit naar een 0-4 voorsprong...

Ondanks deze flinke domper hebben de mannen in de rust met elkaar afgesproken om het zeker niet op te geven en het met velen toegestroomde publiek nog op een goede en mooie tweede helft te trakteren.   Want de wedstrijd was ondanks de voorsprong nog steeds een sfeervolle en spannende krachtmeting. Vanuit Berkel (of Rodenrijs) waren heel veel supporters met hun ploeg meegekomen om voor aanmoedigingen te zorgen. Dat was ook wel nodig want Forescate had een behoorlijk sfeermakend publiek achter zich staan, die ervoor zorgden dat deze avond een echte "bekerhockey-avond" werd.  Waar Berkel de wedstrijd in de eerste helft qua hockey had gewonnen, had het Forescatepubliek deze eerste helft gewonnen als het om aanmoediging van hun team gaat.  Helaas voor de sfeermakers tellen echter ook in het bekertoernooi alleen de doelpunten. …….

In de tweede helft volgde ongeveer hetzelfde spelbeeld, maar bleef de score door goed keeperswerk van Rens Casee en solide verdedigen beperkt. Daarnaast kon Forescate in een tegenstoot nog een aantal keer de Berkel-cirkel bereiken, maar bleef een doelpunt helaas uit.

Uiteindelijk wist Berkel nog een laatste doelpunt te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 0-5  is geworden.
Hierdoor is Forescate nu dan toch nog uitgeschakeld in de Silvercup en kunnen alle ogen gericht worden op de competitie.

Forescate H1 – Barendrecht H1
uitslag: 1-1  (scoreverloop: 0-1 Barendrecht, 1-1 D.de Leeuw)
Forescate kreeg in het begin van de wedstrijd al relatief snel een tegenvaller te verwerken.  Uit een strafcorner wist Barendrecht te scoren.
Na de rust bleek dat Forescate niet van plan was om deze belangrijke wedstrijd te verliezen. Het met veel jeugdspelers versterkte Forescate speelde een goede  2e helft en kwam duidelijk terug in de wedstrijd. Na een kaart met bijbehorende tijdstraf kwam Forescate vervolgens met een man minder op het veld te staan, maar  juist in die fase wist Forescate  te scoren.
Uit een dieptepass van Tycho Engelen kwam de bal hoog uit de lucht terecht bij  Derek de Leeuw die de bal in de lucht gelijk doorspeelde en via de schouder van de verraste Barendrechtse doelman in het doel zag gaan.
deze gelijke stand geeft geen van beide ploegen deze week een verbetering op de ranglijst.  Forescate blijft met deze uitslag 9e in de poule, net boven Barendrecht die de 10e plek bezet.  De afstand met bijvoorbeeld de nummer 6 uit de poule is echter voor Forescate slechts 4 punten, dus onderin deze poule is de komende tijd nog veel te verwachten !