Afbeelding

Mooie opbrengst collecte Amnesty International

Algemeen Regio nieuws

De collecte van Amnesty International, die in de week van 11-16 maart 2019 werd gehouden, heeft in Voorschoten 5229,56 euro opgebracht:

Adegeest-Nassauwijk               1149,93
Bijdorp-Starrenburg                    154,99
Boschgeest                               1030,60
Krimwijk                                      577,83
Noord Hofland 1-2                       1152,41
Vlietwijk-Centrum-Bloemenwijk   1163,80


Het was de zeventiende keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoek, lobby en actie ontvangt de organisatie geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk.

Amnesty's werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds in verschillende landen uitgevoerd.

Amnesty Voorschoten dankt alle collectanten voor hun inspanningen en alle gulle gevers voor de bijdragen waarmee zij het werk van Amnesty ook dit jaar weer steunen.

NB: Er is behoefte aan collectanten. Zou u één keer per jaar in maart, minimaal 3 of 4 uurtjes in de collecteweek willen lopen, dan zou u zich via het landelijke secretariaat van Amnesty kunnen opgeven. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 12 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 14 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10