Foto's: Ad de Gruiter
Foto's: Ad de Gruiter

Internationaal hockeyweekje Forescate JA1

Sport Sport

De mannen van Forescate Jongens A 1 hebben de afgelopen week niet alleen hun hockeykwaliteiten maar ook hun talenkennis weer kunnen oefenen.  Afgelopen week kwam als eerste tegenstander CFL uit Berlijn op bezoek in Voorschoten.

De teams kennen elkaar nog uit de eerdere ontmoetingen in Berlijn, en de Duitsers zijn op dit moment in de voorbereiding voor hun aanstaande seizoen op uitnodiging van Forescate in Nederland op trainingsweek.   Het Duitse team heeft zich dit seizoen versterkt en heeft ambities voor het regionale kampioenschap en speelde een gediciplineerd  hockey, met grote inzet en wil om te winnen. Forescate speelde met en aantal invallers uit Jongens B1 maar wist eigenlijk moeiteloos het spel te bepalen en won de wedstrijd met overtuigende cijfers :  6-1.

Het afgelopen paasweekeinde mochten de mannen alweer aantreden op het internationale top-tournooi op HDM in den haag.  De loting was niet makkelijk, Forescate was ingedeeld in een poule waarin ook het op landelijk niveau spelende HDM JA1, en de in de "Topklasse A en Super B "spelende ploegen van Victoria JA en HDM JB1 waren ingedeeld.  Ook het Zuid-Afrikaanse St. Andrews College was dit weekeinde pouletegenstander. 

De voor deze gelegenheid in plaats van het vertrouwde lichtblauw nu in felgroene tops gehulde Forescate team combineerde hockeyplezier met prestatiehockey.  De eerste dagen lag de nadruk vooral op plezier, maar in de 2 wedstrijden waar de mannen besloten om echt voor de winst te gaan wisten ze dat ook waar te maken.   Vooral het feit dat de mannen zo makkelijk van recreatiehockey naar serieus tophockey kunnen schakelen geeft een goed gevoel voor de komende wedstrijden die nog in de slotweken van de competitie op het programma staan waarin ook de nodige flexibiliteit gevraagd zal worden.  Daarnaast geeft hockeyen tegen ploegen uit buitenland  met hun vaak toch iets afwijkende spel  ook de mogelijkheid om daarop te anticiperen met eigen speltactieken.  De Mannen van Forescate JA1 hebben dit weekeinde succesvol laten zien dat ze daartoe in staat zijn. 


 

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9