<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Vervuiling in Voorschoten

(ingezonden brief) Er wordt gestreden en gedemonstreerd door duizenden jongeren in heel Europa om de vervuiling van plastic en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een nobel streven waar heel veel mensen naar luisteren. Alleen bereikt deze boodschap ook de Voorschotense jeugd? 

Er is een groep jongeren, variërend van 12 tot 18 jaar die groepsgewijs de buurt vervuilen. Voor en tijdens de kermis in het dorp, is het hek van het teerveld weer opengezet voor de kermisexploitanten om hun wagens en caravans neer te zetten op het teerveld in de Voorschotense wijk Bijdorp. Tegelijkertijd was dit het moment dat weer veel jongeren naar het teerveld trokken om gezellig bij elkaar te zijn, verscholen tussen de caravans en kermisauto's, om heerlijk in groepsverband te chillen en gekke dingen te doen. Het afgelopen jaar is er wederom veel geld in het teerveld gestoken door de gemeente om alles weer pico bello te maken voor de jongeren die een keertje willen voetballen en/of spelen. 

Resultaat is dat er wederom vernielingen zijn aangericht en waarom? Om misschien iets gemakkelijker achter de sporthal te komen om effe te plassen of om iets anders te doen wat het blote oog niet mag zien.

Ik begrijp alleen niet waarom de jongeren zoveel afval op de grond gooien en niet gewoon even opruimen bij het verlaten van het terrein? Wordt dit thuis ook geaccepteerd of gelden daar andere normen dan op het teerveld waar de jongeren eigenlijk te gast zijn. Vervuiling alom en niet alleen bij het teerveld. 

Als het regent dan wordt de Gevers Deynootschool (50 meter verderop) bezocht en ook hier was het afgelopen weekend één grote bende van zwerfafval. Altijd leuk om als leraar na de vakantie eerst maar weer eens de rommel van de Voorschotense jongeren op te ruimen die hier gezeten hebben. Gelukkig is er daar in ieder geval camerabewaking zodat de jongeren ter verantwoording geroepen kunnen worden.

Gelden er voor de Voorschotense jongeren andere regels? Is er geen respect voor de natuur en de omgeving? Hebben de jongeren geen normen en waarden geleerd van hun ouders? Weten de ouders eigenlijk wel wat hun kinderen uitvoeren op het teerveld? 

Allemaal vragen die ik wel eens beantwoord zou willen zien en het liefst zou ik zeggen…. Gemeente ga er eens iets aan doen als er rotzooi gemaakt wordt en zorg ook dat het bestemmingsplan zo snel mogelijk veranderd wordt. Er is tenslotte grote woningnood binnen de gemeente Voorschoten. 

G-J van den Ende
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten