Foto: ebs-ov.nl
Foto: ebs-ov.nl

Opnieuw een busverbinding tussen Voorschoten Wassenaar

Algemeen Regio nieuws

Er komt weer een busverbinding met Wassenaar. Dat maakte wethouder Monique Lamers donderdagavond in de raadscommissie Burger en Bestuur bekend. Maatschappij EBS Haaglanden, de opvolger van Connexxion, gaat de lijn per augustus 2019 exploiteren. 

De bus gaat op weekdagen rijden, in de spits vier keer per uur en in de daluren twee maal per uur. 's Avonds en in het weekend rijdt de bus niet. 

Het gaat om een hybridebus voor 8 personen, die de naam buslijn 42 krijgt. De bus rijdt van Wassenaar naar het station van Voorschoten. Het streven is om de route op korte termijn door te trekken naar het centrum van Voorschoten. 

Buslijn 42 zorgt ervoor dat Wassenaar de zo gewenste verbinding met het spoor krijgt. Waar de bus in Wassenaar stopt, werd donderdagavond niet bekend gemaakt. De dienstregeling is aangesloten op de sprinterdienstregeling tussen Den Haag en Leiden. 

'De nieuwe buslijn gaat Voorschoten geen geld kosten', aldus wethouder Lamers die op de vraag van raadslid Esmée van Herk of de lijn ook langs het Adelbert college gaat rijden, nog geen antwoord kon geven. 'Binnenkort komt er een informatiebrief, dan weten we meer!' 

Van Herk gaf nog aan dat de route van de voormalige buslijn 65 de beste zou zijn. Er is namelijk al twee keer eerder geprobeerd een buslijn tussen de beide gemeente lucratief te maken. Naast lijn 65 was er in 2011/2012 lijn 44. Een klein busje met 12 zitplaatsen. Het werd geen succes en de buslijn werd al snel opgeheven. En nu dus weer een nieuwe poging. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vol Cultureel Centrum genoot van de KC Big Band! 1 minuut geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 2 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 3 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 3 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 19 uur geleden