Afbeelding

D66: Blij met busverbinding Wassenaar

Algemeen

Persbericht D66

Er komt weer een busverbinding tussen Voorschoten en Wassenaar en dat is goed nieuws, aldus D66 Voorschoten. De 8-persoons hybride bus zal tijdens de spits vier keer per uur rijden en in de daluren twee keer per uur. De nieuwe busverbinding met Wassenaar zal eind 2019 operationeel zijn. 

"Momenteel doe je er bijna een uur over om vanuit ons dorp met het OV in Wassenaar te komen. Eerst met de bus naar Leiden en dan overstappen op de bus naar Wassenaar. En dat terwijl de afstand van hartje Voorschoten naar hartje Wassenaar maar 4 kilometer is", aldus D66-raadslid Saskia Boom. "Wat D66 betreft is een snelle OV-verbinding met een naastgelegen dorp een basisvoorziening. We zijn dan ook erg blij dat deze busverbinding er (weer) komt. De verbinding is een belangrijke schakel in een goed en dekkend regionaal OV-netwerk."

De nieuwe buslijn 42 zal rijden tussen Wassenaar centrum en het station van Voorschoten. Het streven is om de lijn op korte termijn door te trekken naar het centrum van ons dorp. De bus rijdt op weekdagen, maar wat D66 betreft gaat deze in de nabije toekomst ook in het weekend rijden. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 8 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 10 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 12 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10