<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Leer een interactieve 3D-werelden bouwen

Dit voorjaar strijden scholieren uit de Leidse regio om de winst in de eerste editie van de CoSpaces  Competition. Op zaterdag 15 juni leren jongeren in BplusC hoe je een 3D-wereld bouwt die interactief is, nuttig kan zijn en er ook nog eens gaaf uitziet. De winnaar gaat er vandoor met een eigen VR-headset en een cursus programmeren voor zijn/haar school.

De CoSpaces Competition is een samenwerking tussen BplusC, de gemeente Leiden en onderzoeker Robin de Lange om jongeren kennis te laten maken met programmeren in VR.

"CoSpaces is een leuke en erg laagdrempelige programmeertaal om virtual reality tot leven te brengen", aldus Robin de Lange. "In een paar stappen kan iedereen leren om stukjes code in de goede volgorde te zetten en zo een een interactieve wereld laten ontstaan."

Uit heel Nederland
Aan de competitie op 15 juni doen naast scholieren uit de Leidse regio, ook jongeren uit de rest van Nederland mee. "Dit is de eerste keer dat er zo'n wedstrijd plaatsvindt. We kregen direct ook al reacties van buiten de regio en ook die leerlingen zijn natuurlijk van harte welkom", zegt De Lange, die een half jaar geleden is gestart met de organisatie van het evenement. "Programmeren is erg leuk en het is daarnaast ook kennis die voor iedereen van pas komt. Met deze competitie hoop ik dat nog meer jongeren enthousiast worden over virtual reality."

School of supermarkt
Iedereen die deelneemt aan de wedstrijd krijgt van te voren toegang tot online lesmateriaal om alvast wat te oefenen. Tijdens de wedstrijd op 15 juni wordt er gewerkt aan een wereld die niet alleen mooi en interactief is, maar ook nog nuttig voor bijvoorbeeld op school of in de supermarkt. Om daarbij te helpen zijn de mensen van het Virtual Reality Learning Lab uit Leiden aanwezig. Zij verzorgen gedurende de dag een aantal korte cursussen en helpen de jongeren met hun uiteindelijke wereld.

VR-headset
De deelnemers aan de CoSpaces Competition maken kans op mooi prijzen, waaronder de hoofdprijs: een VR-headset en programmeerles voor de hele klas. Andere prijzen die zijn te verdelen, zijn een 360-camera en een opvouwbare VR-bril. Iedereen die meedoet krijgt in ieder geval een jaar lang toegang tot CoSpaces en gaat naar huis met een prachtige 3D-wereld.

Aanmelden
Meer informatie over de CoSpaces Competition is te vinden op www.cospacescompetition.nl. Daar kun je je ook aanmelden tot 8 juni en daar vind je het gratis lesmateriaal dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor docenten. Plaatsen zijn beperkt!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten