Afbeelding

'In de lift' helpt mensen uit de bijstand

Zakelijk Ondernemer in beeld

De werkloosheidscijfers zijn historisch laag, ondernemers schreeuwen om personeel maar toch is er nog een groep mensen die de aansluiting op de arbeidsmarkt mist. Mensen die geen netwerk hebben en daardoor net buiten de boot vallen. Daarvoor is er het project 'in de lift', een voortzetting van 'jongeren in de lift' waarbij ondernemers hun netwerk inzetten om mensen aan een baan te helpen. Afgelopen maandag was er weer een bijeenkomst van Werk en Inkomen Voorschoten/Wassenaar. 

Kandidaten en werkgevers komen met elkaar in contact volgens de 'In-de-lift-methodiek'. De avond is opgedeeld in verschillende rondes, waardoor de kandidaten op een laagdrempelige manier met de werkgevers in gesprek raken en de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen verkleinen. Wethouder Inge Zweerts-de Jong was ook aanwezig, opende en sloot de avond en deed actief in de rondes mee om haar netwerk voor de kandidaten open te stellen.

Aan het einde van de avond zijn alle kandidaten met gemiddeld 3 a 4 concrete afspraken naar huis gegaan. Een enkeling zelfs met 6 mooie afspraken. Tussen deze afspraken zaten al heel concrete afspraken, zoals een dag meelopen, een vervolggesprek op locatie bij de werkgever en een kennismakingsgesprek. Het doel is bereikt: alle 'Lifters' (werkgevers, ondernemers) hebben hun netwerk ingezet en opengesteld én alle kandidaten zijn met concrete afspraken naar huis gegaan. De komende periode worden de kandidaten begeleid bij het opvolgen van de afspraken. 

En dat is dankzij de aanwezige ondernemers: Rudy Sluymers van Duinrell, Leon Borsboom van Bella schoonmaak, Nancy Burleson en Windy Glashouwer van Norlandia. Franck Fielemon van omzetcoach, John van Marwijk van Hoveniersbedrijf Van Marwijk, Marjan Hazenberg en Ruud van Leeuwen van Jobrotary, Berry van der Holst van Van der Holst en Zonen, Ravi Madho van Particibaan.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24