Foto's: Paul Bruijnzeels

Voorschoten'97 promoveert naar eerste klasse

Sport Sport

Voorschoten'97 is kampioen geworden en promoveert naar de eerste klasse. Wethouder Sport, Marcel Cramwinckel kwam het team feliciteren.

Het kampioenschap werd binnengehaald na de 9-4 overwinning op Te Werve en vanwege een ruime doelpuntenmarge op de nummer 2 DSO mochten de Voorschotenaren een feestje vieren.

De wedstrijd startte met een super gemotiveerd Voorschoten 97. In het eerste kwartier werden er 14  (!!) kansen genoteerd en daaruit vielen 3 goals. Oualid Maatoug opende de score na 4 minuten door een rebound op een schot van Peer van Paasen binnen te lopen. Nadat Alex Iliopoulos de kans op 2-0 had gemist scoorde een minuut later Ronnie Verplancke de 2-0 uit een vrije trap. De 3-0 van Peer van Paasen na een prachtige pass van Benjamin Beumer tekende het gehele seizoen. Een oppermachtig Voorschoten dat perfect veldspel neerlegd en een attractieve uitstraling had op de wedstrijd. Een Marco van Basten momentje, 3-0 voor, zonnetje erbij, technisch perfect.

Te Werve dat echt wel zijn best deed werd compleet omver gespeeld, een verdediger knalde op zijn eigen doelpaal en alleen keeper Jay Veerman kwam na tien minuten beter in de wedstrijd. En dat scheelde een paar goals. Het werd ´pas´ in de 21 minuut 4-0 toen Peer, Alex en Oualid samen de 4-0 over de lijn liepen. Vlak voor rust werd het 5-0 door Alex Iliopoulos die een rebound inkopte op een schot van Oualid Maatoug.

5-0 voor met rust, DSO op 1-0 voor, voor het leek zeker. Consolideren dus, maar de tweede helft kabbelde niet voort want binnen twee minuten scoorde te Werve de 5-1. Gelukkig bleef Alex Iliopoulos wel scherp, hij scoorde na rust twee goals en ook invaller Tim Koning pakte twee goals mee. Te Werve bleef echter ook strijden en wist er nog drie bij te schieten. Eind uitslag 9-4 dus. En bij DSO 4-2, door dappere tegenstand van DoCoS. En hiermee is Voorschoten KAMPIOEN van de Tweede Klasse.

Een terechte kampioen, een elftal mooi inkaar gesmeed door André Lourens. Een trainer die aanvallend wil spelen en dat zie je er ook vanaf. Natuurlijk zit het soms tegen maar momenten zijn af en toe ook een ijkpunt. Na een ongelooflijke comeback van RCL van 3-1 voor naar 3-3 wisselde André toch een aanvaller voor een verdediger in de blessuretijd. En daardoor frommelde Ian Baggerman de belangrijkste goal van het jaar eind maart over de doellijn in Leiderdorp en wonnen we daar met 3-4.

Vandaag was feitelijk het hele team "Man off the Match", hier voor nodigde Paul Bruijnzeels de gehele selectie uit voor een diner in zijn restaurant "la Casita".

Tekst: website Voorschoten'97. Daar zijn ook meer foto's te vinden.