Afbeelding

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do succesvol op de Holland Cup

Sport

Voorschoten - Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zaterdag met succes deelgenomen aan het Taekwon-Do toernooi ''Holland Cup". Het toernooi werd gehouden in Pijnacker. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 3 deelnemers en 1 scheidsrechter. Volgens leraar Marco Zandbergen was het een groot internationaal toernooi met meer de 250 deelnemers en de sfeer was sportief. De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben deelgenomen aan de onderdelen stijl en sparring. Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. 

Op het onderdeel sparring ging het zilver naar Pascale Zandbergen en mocht Joël van Hutten het brons in ontvangst nemen.

Volgens Marco hebben de deelnemers van Sportinstituut Goederaad niet voldoende kunnen voorbereiden door slepende blessures. Dit toernooi was bedoeld om de thermometer er in te stoppen en te bepalen waar we de komende maanden op moeten focussen. Jimmy draaide lekker maar door een trap op zijn hamstring blessure hebben we na een dik gewonnen partij de handdoek in de ring moeten gooien om erger te voorkomen. Joël moest na een langdurige enkelblessure inkomen. De eerste partij ging de winst naar zijn tegenstander uit Engeland die uiteindelijk de finale behaalde. Joël mocht voor brons strijden en deed dat met succes. Hij versloeg zijn tegenstander die eveneens uit Engeland komt met overtuiging. Pascale debuteerde na jaren geen toernooi te hebben gedaan en met succes. Ze versloeg de eerste ronde een lange dame met veel ervaring. De finale ging hard tegen hard en Pascale heeft haar huid duur verkocht maar haar tegenstander die ervaren is op wereldkampioenschappen won uiteindelijk goud. De sponsor voor de wereldkampioenschappen, de heer Paul van Boven van HWS vastgoed, was op het toernooi aanwezig om te beleven hoe de mannen het doen. Marco is trots op de prestaties van zijn dochter en de mannen die zich flink voorbereiden op de wereldkampioenschappen.

Eind augustus gaan Jimmy Hendriks en Joël van Hutten Nederland vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen in Bulgarije.

Nieuws overzicht

Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 1 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 3 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 7 uur geleden 3
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers gisteren
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00