Afbeelding

Jubileumboek 25 jaar PJPJ: 'Het gaat om de muziek. Punt!

Algemeen

Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) bestaat 25 jaar. PJPJ heeft als doel studenten van het Koninklijke Conservatorium Den Haag podium-en presentatie-ervaring op te laten opdoen en op laagdrempelige manier muziekliefhebbers te laten genieten van live jazzmuziek. Tijdens het afgelopen zaterdag 25 mei 2019 gehouden 'PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival' werd door de schrijver Harry Steenvoorden uit Voorschoten het jubileumboek overhandigd aan Brigitte Wezepoel, weduwe van oprichter Piet Wezepoel en het bestuur van PJPJ. Voorafgaand aan de overhandiging vertelde Harry Steenvoorden al enkele interessante details uit de geschiedenis van PJPJ.

Over het jubileumboek

Harry Steenvoorden was jarenlang jazzrecensent voor lokale kranten en publiceerde onder andere over jazz in Voorschoten in het boek Leidse Jazzgeschiedenis van 1899 tot 2009. Hij was aanwezig bij het eerste jazzconcert op 4 september 1994 in Het Wapen van Voorschoten. Het jubileumboek biedt portretten van jazzmusici die bij PJPJ optraden en concertbezoekers. Daarnaast komen de geschiedenis in de vorm van onder andere krantenknipsels en de organisatie van het podium uitgebreid aan bod. Het boek geeft daardoor een levendig en leerzaam beeld van een live-jazzpodium en wat PJPJ heeft betekend voor de muziek in het algemeen en in Voorschoten. De titel van het boek geeft dat al duidelijk aan! De foto's is het jubileumboek zijn gemaakt door Voorschotenaar René Zoetemelk.

Mini-tentoonstelling en lezingen in Museum van Voorschoten

Van woensdag 5 juni tot 1 augustus 2019 is er een mini-tentoonstelling over 25 jaar PJPJ in het Museum van Voorschoten. De tentoonstelling geeft op verschillende manieren een beeld van 25 jaar PJPJ. Op 16 juni en 14 juli 2019 in de middag geeft schrijver Harry Steenvoorden een lezing over het jubileumboek. De lezing wordt afgewisseld met jazzmuziek door studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Jubileumboek is te koop

Voor € 25,00 is het boek, zo lang de voorraad strekt, te koop bij de bij Boekhandel De Kler (Schoolstraat), The Read shop (Winkelcentrum Noord Hofland) en Het Museum Voorschoten (Voorstraat).

Informatie over PJPJ en boek

Voor informatie over PJPJ en het kopen van het boek is te krijgen bij de secretaris van PJPJ, Dave Hardy (bereikbaar via telefoonnummer 06 54 37 47 88 of mail:  secretaris@pjpj.nl) of www.pjpj.nl.

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 11 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 16 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46