Bovenste rij Matthias, Rahmoune, Thom, onderste rij Ivo, Silvan, Ricardo. Foto: Slank en Kwiek
Bovenste rij Matthias, Rahmoune, Thom, onderste rij Ivo, Silvan, Ricardo. Foto: Slank en Kwiek

Turners van Slank en Kwiek Nederlands kampioen

Sport Sport

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft in Alkmaar de nationale turnkampioenschappen 2019  voor de 1ste, 2de en 3de divisie georganiseerd. Tijdens de nationale kampioenschappen turnen hebben de  turners van Gymnastiekverenging Slank en Kwiek  Voorschoten goed gepresteerd. De turners hebben zes gouden, drie zilver en twee bronzen plakken weten te bemachtigen.

Meerkamp
Zes turners hebben zich via verschillende voorrondes weten te kwalificeren voor de meerkamp wedstrijden. Tijdens de meerkamp wedstrijden wordt op de toestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok geturnd waarna de kampioen bekend is.

Thom Tinga, klasse instap 2de divisie voorgeschreven oefenstof, turnde een stabiele wedstrijd. Hij werd laag beoordeeld op het toestel rekstok en het toestel voltige maar wist hele hoge scores te behalen op de toestellen brug en ringen. Ook de toestellen vloer en sprong deed hij keurig. Thom zijn prestatie werd beloond met het nationale kampioenschap. Thom wist de nummer 2 met 0,2 punt voor te blijven.

Bij de keuze oefenstof kwamen de turners Matthias Fransen, Rahmoune Bouazzaoui, Ricardo Vermeulen, Ivo Weidema en Silvan Fokkens in actie.

Matthias (jeugd 2de divisie) wist door hoge scores op ringen en brug beslag te leggen op een 4de plaats. Matthias behaalde net geen medaille, hij was 0,4 punt ervan verwijderd. Toch is een 4de plaats zeker geen onverdienstelijke prestatie en is er tevredenheid over de prestatie.

Rahmoune Bouazzaoui en Ricardo Vermeulen komen beide uit in de categorie junior 1 2de divisie. Ricardo zette een hoge score neer op vloer en sprong waardoor hij wat marge had op de andere toestellen. Rahmoune deed dit juist op brug en rekstok. Beide heren turnden de meerkamp verder stabiel. Bij de uitslag bleek dat Ricardo met 67,35 punten het nationale kampioenschap op zijn naam bracht, Rahmoune behaalde 0,4 punt minder. Met 66,95 punten bezette Rahmoune de 2de plaats. Een mooi gezicht om de twee turners van Slank en Kwiek op het podium te zien staan.

Ivo Weidema (junior 2 3de divisie) en Silvan Fokkens (senior 2de divisie) konden goed meekomen in het klassement. Door een fout op vloer van Silvan en een fout van Ivo op rekstok konden de heren niet meekomen voor het eremetaal. Ivo werd 9de en Silvan bezette de 6de plaats. Silvan heeft zich wel geplaatst voor de meerkamp wedstrijden in Ahoy.

Toestelfinales
Naast de meerkamp wedstrijden worden ook toestelfinales georganiseerd. De beste zes turners per toestel mogen hiervoor aantreden. De verschillen zijn tijdens de toestelfinales erg klein waardoor de strijd erg spannend is.

Brons was er voor Rahmoune op rekstok en voor Ivo op voltige. Het zilver werd behaald door Matthias op ringen, Ivo behaalde ook zilver op ringen. Het goud was er voor Thom op de toestellen vloer, brug en ringen en ook Ricardo behaalde de nationale titel op het toestel sprong.

Zowel turners als de trainers zijn tevreden met de behaalde resultaten, Slank en Kwiek weet zich goed staande te houden op het nationale niveau.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 26 minuten geleden
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 17 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 19 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 23 uur geleden 2