Afbeelding

Lezing en tentoonstelling 25 jaar PJPJ in Museum Voorschoten

Cultuur

Voorschoten - Momenteel bevindt zich in de kleine zaal van het museum een tentoonstelling naar aanleiding van 25 jaar Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ). In samenwerking met PJPJ vindt er in het museum op 16 juni en 14 juni ook een interessante lezing in dit kader plaats. 

PJPJ organiseert concerten van hoogstaand niveau die druk bezocht worden door de muziekliefhebbers in Voorschoten.
Voorschotenaar Harry Steenvoorden schreef een boek over 25 jaar PJPJ. Het jubileumboek, met foto's van fotograaf René Zoetemelk, biedt portretten van (oud-) studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers van PJPJ. Daarnaast komen de historie en de organisatie van het podium uitgebreid aan bod. Het boek geeft een levendig en leerzaam beeld van een live-jazzpodium en wat PJPJ heeft betekend voor de muziek in het algemeen en voor Voorschoten.

Op 16 juni en 14 juli 2019  tussen 15.00 en 17.00 uur geeft Harry Steenvoorden in het museum  een lezing over het jubileumboek. De lezingen worden afgewisseld met jazzmuziek door Nadine Serhalawan (altsaxofoon) en Joris van Deventer (drums), respectievelijk studenten van School Jong Talent en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

PJPJ organiseert concerten van hoogstaand niveau die druk bezocht worden door de muziekliefhebbers in Voorschoten. Wij zijn blij dat we als museum van, voor en over Voorschoten aandacht kunnen besteden aan dit jubileum

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9