Afbeelding

Wassenaar wil Leendert de Lange als burgemeester

Politiek Politiek

De gemeenteraad van Wassenaar heeft dinsdag 11 juni besloten Leendert de Lange aan te bevelen om te worden voorgedragen als nieuwe burgemeester in de gemeente. 

Voorzitter van de Vertrouwenscommissie, Laurens van Doeveren: "Met Leendert de Lange krijgen wij een betrokken en energieke burgemeester, een vertrouwd gezicht en een ervaren bestuurder binnen Wassenaar en onze regio. Hij beschikt over uitstekende vaardigheden om met de diverse Wassenaarse gemeenschap om te gaan en bestuurlijke uitdagingen in en rond Wassenaar effectief aan te pakken. Met zijn netwerk in de regio verwachten wij dat hij bijdraagt aan Wassenaar als partner in de regio. Wij kijken uit naar zijn komst om samen met hem verder te werken voor Wassenaar en onze inwoners. Samen voor Wassenaar."

De gemeenteraad rapporteert over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de commissaris van de Koning adviseert hierover deze minister. De minister spreekt vervolgens met de kandidaat en draagt de kandidaat daarna voor benoeming voor aan de Koning. Deze voordracht wordt besproken in de ministerraad waarna benoeming bij Koninklijk besluit plaatsvindt.

Leendert de Lange is 46 jaar oud en woonachtig in Noordwijk. Hij is getrouwd en heeft een dochter. Momenteel is Leendert de Lange lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Eerder was hij wethouder in Noordwijk en Wassenaar en fractievoorzitter van de VVD in Leiden.

De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien op 18 juli aanstaande.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 5 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden