Foto's: Nelleke de Vries
Foto's: Nelleke de Vries

Voorschoten, het mooiste dorp... van de wereld!

Cultuur Kunst & Cultuur

Het Voorschotense publiek genoot afgelopen weekend van de musical 'Toen was Voorschoten nog heel gewoon'. Twee dagen lang trok musicalgroep Doremifa volle zalen met het optreden. De musical speelt zich af in Voorschoten rond 1880 en is helemaal ontstaan uit de fantasie van een aantal spelers van Doremifa.

De Paardenmarkt trekt niet voldoende bezoekers meer. Hierdoor komen ook minder mensen in het Wapen van Voorschoten. Willem, de waard, en zijn nichtje Jet hebben het druk tijdens de Paardenmarkt, maar vangen op dat bezoekers besluiten voortaan niet meer naar deze feestdag te komen. Jet en haar vriendin Klaartje proberen, met de hulp van hun vrienden Alexander en Roderick een oplossing voor het dorp te bedenken. 

Burgemeester Van Ieperen wordt in die tijd gechanteerd door directeur De Gier van de Zilverfabriek. De Gier wil het land van de boeren aan de andere kant van het dorp onteigenen om een hotel te bouwen met uitzicht op Kasteel Duivenvoorde. Hij wil ook 't Wapen in handen krijgen om concurrentie tegen te gaan. Jet blijkt de oplossing voor Voorschoten in handen te hebben met de vondst van een speciale bloembol: de Carolusclusiushortusbotanicus. Deze bol is veel geld waard en ze overtuigt de mensen om haar heen om bollen te gaan telen. Als er dan ook nog een tijdreiziger komt, die Leiden en Den Haag wil verbinden met de komst van de Blauwe Tram, is de toekomst van Voorschoten echt gered.

De zaal was onder de indruk van de prachtige muziek en het prachtige decor. Hoofdrolspeelster Fleur Luyckx, die met haar zus en moeder het merendeel van de liedjes voor de musical had geschreven, zette Jet overtuigend neer en zong de sterren van de hemel. 

De musical was voor het publiek heel herkenbaar. Niet alleen ging het verhaal over Voorschoten, ook de cast bestond volledig uit Voorschotenaren. In de musical sprak burgemeester Van Ieperen de menigte toe: "Voorschoten, het mooiste dorp van de regio!". Waarop spontaan een kinderstem in de zaal hem aanvulde: "Van de wereld!". Hoe trots mogen we met elkaar zijn op ons mooie dorp en deze mooie lokale musical? 

Nelleke de Vries maakte de foto-reportage. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 32 minuten geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 22 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland gisteren
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk gisteren