Foto's: Hein Athmer
Foto's: Hein Athmer Foto: Hein Athmer

Moorddiner Rotary levert € 2500,- op voor Haïti

Algemeen Regio nieuws

Een Murder Mystery Dinner voor het opleiden van docenten in Haïti. Dat organiseerde Rotary Club Voorschoten-Leidschendam afgelopen zaterdag in restaurant De Gouden Leeuw. Het diner bracht 2.500 euro op. De komende drie jaar volgen nog meer acties.

Haïti is een van de armste landen van de wereld. Het land wordt regelmatig geteisterd door natuurgeweld en meer dan 80% van de mensen is analfabeet en werkloos. Omdat onderwijs het begin is van het einde van armoede, begon kleuterleidster Marijke Zaalberg in 1998 in de bergen ten zuiden van Port-au-Prince met lesgeven: het begin van Stichting Naar School in Haïti en de Ecole Soleil de Hollande.

Inmiddels volgen 800 kinderen onderwijs van de eerste klas kleuterschool tot en met de derde klas middelbare school. Doorslaggevend voor het succes is de kwaliteit van de leerkrachten. Om vijf jonge mensen, die twintig jaar geleden zelf als wees bij de school zijn binnengekomen, op te leiden tot docent en de overige 26 leerkrachten bij te scholen is 30.000 dollar nodig. Daarom organiseerde Rotary het moorddiner.

De tachtig dinergasten moesten tussen de gangen door een moord zien op te lossen. De detective en alle verdachten, die zich tussen de gasten mengden, werden gespeeld door het Haagse amateurgezelschap The Anglo-American Theatre Group. Door de onvoorspelbaarheid van de gasten konden de toneelspelers volop improviseren op een eigentijds script in de trant van Agatha Christie's Murder on the Nile.

De komende drie jaar organiseert Rotary nog meer acties. Zo denkt de club aan een autorally en was er bijvoorbeeld een kerstactie van de R.K. Paschalis­school in Den Haag, waarbij leerlingen eigen knutselwerk verkochten. Bovendien ontving de club al enkele donaties. Wilt u meer weten of wilt u een bijdrage doen? Bekijk www.stichtingnaarschoolinhaiti.nl of neem contact op met Rotary Club Voorschoten-Leidschendam.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 48 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden